ΤΕΝΙΣ

Πρόκριση στον τελικό για Οζάκα και Αζαρένκα

Japan's Naomi Osaka prepares for her first round match against Marie Bouzkova of the Czech Republic at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 20, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man)
Japan's Naomi Osaka prepares for her first round match against Marie Bouzkova of the Czech Republic at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Monday, Jan. 20, 2020. (AP Photo/Lee Jin-man) AP

Ενώ είχε αναγγείλει την απόσυρσή της από το Western and Southern Open ως διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας στις Η.Π.Α. κατά των Αφροαμερικανών, η Ναόμι Οσάκα θα είναι τελικά παρούσα στον τελικό της διοργάνωσης. Επιστροφή στους μεγάλους τελικούς και για την Βικτόρια Αζαρένκα.

Ένα αρκετά παράξενο διήμερο πέρασε η Ναόμι Οσάκα που θα την βρει, παρόλα αυτά, στον τελικό του Western and Southern Open!

Η 22χρονη τενίστρια, γνωστή για τις κοινωνικές ευαισθησίες, πήρε άμεσα την απόφαση της να αποσυρθεί από την Premier 5 διοργάνωση μετά το νέο περιστατικό αστυνομικής βίας στην Αμερική, ωστόσο, μετά από μακροσκελείς συζητήσεις με την WTA και την USTA, πείστηκε να άρει την απόσυρσή της και να παίξει κανονικά στα ημιτελικά της Παρασκευής.

Τελικά, έπαιξε και κέρδισε τον ημιτελικό της κόντρα στην Ελίζ Μέρτενς με 6-2, 7-6 (5)και θα αγωνιστεί στον τελικό του Σαββάτου κόντρα στη Βικτόρια Αζαρένκα που θυμήθηκε τα περασμένα της μεγαλεία στη φετινή διοργάνωση!

Μετά από ένα ικανοποιητικό πρώτο σετ, η Οσάκα είχε μεγάλες μεταπτώσεις στην απόδοσή της στο δεύτερο κομμάτι του αγώνα στο οποίο υπέστη δύο breaks ενώ έσωσε 8(!) break points της Μέρτενς στο οριακό 4-4 για να κερδίσει τελικά το σετ και το ματς στο tie break που ακολούθησε.

Τον έκτο τίτλο της καριέρας θα κυνηγήσει πλέον η Οσάκα και δεύτερο στην κατηγορία Premier 5 μετά τον breakthrough τίτλο της στο Indian Wells του 2018.

Η επιστροφή της Βίκα!

Μετά τη γέννηση του παιδιού της και την επιστροφή της στην WTA Tour, η αλήθεια είναι ότι η Βικτόρια Αζαρένκα δεν κατάφερε να φτάσει το επίπεδο τένις που μας είχε δείξει πριν και ήταν το κορυφαίο επίπεδο του αθλήματος.

Έναν τελικό έχει παίξει μόνο, στο Μοντερέι του 2019, ωστόσο, το μεγάλο comeback της μάλλον ξεκινά από το φετινό Σινσινάτι καθώς φτάνει σε τελικό Premier 5 μετά το Μαϊάμι του 2016 και ψάχνει τον πρώτο της τίτλο μετά από τέσσερα χρόνια!

Όλα αυτά μετά τη νίκη της με ανατροπή επί της Γιοχάνα Κόντα με 4-6, 6-4, 6-1.

Η Κόντα ήταν πολύ καλύτερη της Αζαρένκα στο πρώτο σετ, ωστόσο, η Βίκα άλλαξε άρδην την εικόνα της στη συνέχεια με αποκορύφωμα το τρίτο σετ όπου ήταν καθολικά ανώτερη της αντιπάλου της για να πάρει μια πρόκριση-βάλσαμο που την έψαχνε πολύ καιρό.

MEN’S DRAW| WOMEN’S DRAW| OOP(-7h)

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ