ΤΕΝΙΣ

Προετοιμάζεται για χώμα ο Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal celebrates his record 12th French Open tennis tournament title after winning his men's final match against Austria's Dominic Thiem in four sets, 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, at the Roland Garros stadium in Paris, June 9, 2019. (AP Photo/Pavel Golovkin)
Spain's Rafael Nadal celebrates his record 12th French Open tennis tournament title after winning his men's final match against Austria's Dominic Thiem in four sets, 6-3, 5-7, 6-1, 6-1, at the Roland Garros stadium in Paris, June 9, 2019. (AP Photo/Pavel Golovkin) AP PHOTO/PAVEL GOLOVKIN

Ο Ράφαελ Ναδάλ φαίνεται πως δεν έχει στο μυαλό του να δώσει το "παρών" στην επανεκκίνηση του tour στις ΗΠΑ, κάνοντας προπόνηση σε χωμάτινη επιφάνεια, για να είναι έτοιμος για το Roland Garros.

Φαίνεται πως ο Ράφαελ Ναδάλ έχει πάρει την απόφασή του σχετικά με την επανέναρξη του ATP Tour και των τουρνουά που θα επιλέξει να αγωνιστεί για το υπόλοιπο της σεζόν. Η δράση στα παγκόσμια courts θα ξεκινήσει στις ΗΠΑ με το τουρνουά της Ουάσινγκτον στις 17 Αυγούστου και θα ακολουθήσουν τα δύο μεγάλα τουρνουά στη Νέα Υόρκη, το Cincinnati Masters και το US Open.

Ωστόσο, ο Ναδάλ δεν φαίνεται διατεθειμένος να πραγματοποιήσει το ταξίδι στις ΗΠΑ, αφού η πανδημία συνεχίζει να καλπάζει στις Ηνωμένες Πολιτείες με σχεδόν 60.000 νέα κρούσματα ημερησίως. Ο 34χρονος Ισπανός συνεχίζει την προετοιμασία του στο χώμα και λογικά θα κάνει την επανεμφάνισή του στο tour στις 13 Σεπτεμβρίου που θα ξεκινήσει το Madrid Open.

Θα ακολουθήσει το Rome Masters (20/9) και το Γαλλικό Όπεν εκεί όπου ο Ράφα στοχεύει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ με τα 20 Grand Slam.

Άλλωστε, σύμφωνα με το νέο σύστημα βαθμολόγησης της ATP Rankings, ο Ναδάλ δεν θα έχει απώλειες βαθμών από την απουσία του στο US Open, διατηρώντας τους 2000 βαθμούς που κατέκτησε πέρυσι στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Pavel Golovkin

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ