ΤΕΝΙΣ

Πρόεδρος ελληνικής κοινότητας Μελβούρνης: "Θυμίζει την ατμόσφαιρα του Euro, έχουμε βαφτίσει και σουβλάκια με το όνομα του Τσιτσιπά"

Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates after defeating Switzerland's Roger Federer in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 20, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein)
Greece's Stefanos Tsitsipas celebrates after defeating Switzerland's Roger Federer in their fourth round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Sunday, Jan. 20, 2019. (AP Photo/Mark Schiefelbein) AP

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας της Μελβούρνης, Βασίλης Παπαστεργιάδης, τόνισε στο Sport24 Radio 103,3 ότι ο ενθουσιασμός των ομογενών για τον Στέφανο Τσιτσιπά θυμίζει τον αντίστοιχο στο Euro 2004, ενώ υποστηρίζει ότι έχουν βαφτίσει μέχρι και σουβλάκια με το όνομα του Έλληνα τενίστα.

Στο ρυθμό του Στέφανου Τσιτσιπά και της μάχης του με τον Ισπανό, Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ (Νο22 στον κόσμο) (22/1, 03:30) για τα προημιτελικά του Australian Open ζει η Ελλάδα. Ακόμη περισσότερο οι Έλληνες ομογενείς που ζουν στη Μελβούρνη και στηρίζουν έμπρακτα τον 20χρονο Έλληνα τενίστα.

Ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στην πόλη της Αυστραλίας, Βασίλης Παπαστεργιάδης, τόνισε στο Sport24 Radio 103,3 ότι ο ενθουσιασμός των ομογενών θυμίζει τον αντίστοιχο στο Euro 2004. Μέχρι και σουβλάκια με το όνομα του Έλληνα τενίστα έχουν βαφτίσει, όπως υποστήριξε (!). Αναλυτικά όσα είπε στην εκπομπή "Ανατροπή και πέναλτι" με τους Δημήτρη Κωνσταντινίδη, Βαγγέλη Μίχο και Σταύρο Γεωργακόπουλο:

Για το πως έζησε ο ίδιος και οι υπόλοιποι Έλληνες την επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά: "Ήταν υπέροχο που είδαμε τον αγώνα του Στέφανου με τον Φέντερερ. Ήταν σπουδαίο για εμάς τους Έλληνες. Όλα τα μέσα ενημέρωσης τον έχουν αγκαλιάσει τον Στέφανο, γιατί καταλαβαίνουν ότι είναι ένας τίμιος και ταπεινός άνθρωπος και αντιπροσωπεύει πολύ την Ελλάδα και το τένις με ένα λαμπερό τρόπο".

Για το πως διατηρείται ζωντανό το ελληνικό στοιχείο στη Μελβούρνη και γενικότερα στην Αυστραλία: "Όταν κερδίσαμε το EURO είχαμε κλείσει το κέντρο της Μελβούρνης για τρεις με τέσσερις ώρες. Το ίδιο συμβαίνει και ο τώρα το “Rod Laver Arena” έχει κυκλωθεί από Έλληνες. Αν και γεννηθήκαμε στην Αυστραλία το ελληνικό στοιχείο το έχουμε στην καρδιά μας και αισθανόμαστε υπερήφανοι όταν βλέπουμε έναν Έλληνα να πετυχαίνει με αυτόν τον τρόπο. Και όλα αυτά σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα που έχει χάσει το όνομά της με ότι έχει συμβεί εδώ και πέντε με έξι χρόνια".

Για τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στη Μελβούρνη: "Έχουμε περίπου 300.000 Έλληνες. Να ξέρετε ότι χθες το απόγευμα είχαμε και εκλογές για το νέο ΔΣ. Γυρίζουμε μια νέα σελίδα στην πόλη μας. Μιλάμε για μια κοινότητα που είναι πολύ ζωντανή. Μας αναγνωρίζουν στην κυβέρνηση ως η πιο δραστήρια εθνικότητα. Να φανταστείτε ότι ο πρόξενος της Γερμανίας μου είπε πριν από τρία χρόνια Βασίλη έχω ακούσει για εσάς, για σένα".

Για το παιχνίδι του Τσιτσιπά με τον Φέντερερ: «Το ζήσαμε έντονα. Είχαμε δράσεις σε διάφορα μέρη της πόλης. Επίσης έχουμε στήσει τηλεοράσεις έξω από το “Rod Laver Arena” και ήταν χιλιάδες Έλληνες. Να φανταστείτε ότι έχουμε βαφτίσει και σουβλάκια με το όνομα του Τσιτσιπά. Τον συναντήσαμε από κοντά τον Στέφανο. Κάναμε μια δεξίωση για τον ίδιο και τη Σάκκαρη».

Για το αν η ελληνική κοινότητα παρακολουθεί ποδόσφαιρο και μπάσκετ: "Ασφαλώς και παρακολουθούμε. Οι Έλληνες σε αυτή τη χώρα εδώ είμαστε παντού. Δεν έχουμε τις συγκρούσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα όταν βλέπουμε τα παιχνίδια του πρωταθλήματος".

Για τις ετοιμασίες ενόψει της νέας «μάχης» του Τσιτσιπά τα ξημερώματα της Τρίτης: "Θα είμαστε με το συνεργείο της ΕΡΤ έξω από το γήπεδο και θα γίνει ο χαμός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ