ΤΕΝΙΣ

Πλίσκοβα: "Είναι αδύναμοι οι άνδρες που παραπονιούνται για τα έπαθλα"

Karolina Pliskova of Czech Republic returns the ball to Kazakhstan's Elena Rybakina during a match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Thursday, Feb. 20, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili)
Karolina Pliskova of Czech Republic returns the ball to Kazakhstan's Elena Rybakina during a match of the Dubai Duty Free Tennis Championship in Dubai, United Arab Emirates, Thursday, Feb. 20, 2020. (AP Photo/Kamran Jebreili) AP

Η Καρολίνα Πλίσκοβα εξαπέλυσε επίθεση προς τους αθλητές της ΑΤΡ που παραπονιούνται για τα ίσα έπαθλα ανδρών και γυναικών στα Grand Slams.

Η Τσέχα τενίστρια μίλησε για τις πιθανότητες που υπάρχουν να ενωθούν οι διοικήσεις της ΑΤΡ και της WTA και βρήκε αφορμή να κακολογήσει μερικούς από τους άνδρες τενίστες, με αφορμή τα έπαθλα των τουρνουά.

Πιο συγκεκριμένα, η Πλίσκοβα αναφέρθηκε σε αυτούς που ενώ όλη την χρονιά λαμβάνουν περισσότερα χρήματα από τις γυναίκες τενίστριες, παραπονιούνται πως στα τέσσερα Grand Slams… παίρνουν τα ίδια μαζί τους.

Αναλυτικά όσα είπε: "Δεν νομίζω πως θα υπάρξει ένωση των διοικήσεων της ΑΤΡ και της WTA. Για να πω την αλήθεια, δεν καίγομαι κιόλας για να συμβεί κάτι τέτοιο. Δεν μου αρέσει καθόλου όμως, που μερικοί αθλητές της ΑΤΡ παραπονιούνται συνεχώς για τα ίσα έπαθλα στα Grand Slams. Είναι πολύ αδύναμοι όσοι το κάνουν αυτό.

Παραπονιούνται και διαμαρτύρονται που παίρνουμε τα ίδια χρήματα με αυτούς. Καταλαβαίνω το γεγονός ότι παίζουν περισσότερες ώρες, αλλά είναι άνδρες. Είναι πιο δυνατοί από εμάς. Δεν βρίσκω τον λόγο να συγκριθούμε μαζί τους και επίσης δεν έχω την ανάγκη να παίρνω τα ίδια χρήματα με αυτούς. Μπορώ και με λιγότερα.

Εγώ το μόνο που θέλω είναι να έχω τις ίδιες πιθανότητες μαζί τους να παίξω στο Center Court ενός Slam, ή να με δείξει η τηλεόραση περισσότερες φορές. Αν με ρωτούσαν αν θέλω να γίνει ένωση, θα απαντούσα ναι, μόνο για τους λόγους που προανέφερα. Ίσως μόνο τότε να γινόταν πιο δίκαιες οι αποφάσεις των ανθρώπων των τουρνουά".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ