ΤΕΝΙΣ

Πίλιτς: "Μια ωραία ιδέα κατέληξε σε καταστροφή"

Πίλιτς: "Μια ωραία ιδέα κατέληξε σε καταστροφή"

Ο Νίκι Πίλιτς, ένας από τους πρώτους προπονητές στα junior χρόνια του Νόβακ Τζόκοβιτς, τοποθετήθηκε για το μεγάλο θέμα των ημερών, την καταστροφική εξέλιξη του Adria Tour.

Ο Κροάτης Θρύλος, στάθηκε στο πλευρό του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο και παραδέχθηκε τις καλές προθέσεις που είχε ο Τζόκοβιτς, χαρακτηρίζοντας ωστόσο, καταστροφική την εξέλιξη του φιλανθρωπικού tour.

Τέσσερις τενίστες που πήραν μέρος στη διοργάνωση (Τζόκοβιτς, Ντιμιτρόφ, Τροίτσκι και Τσόριτς) βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό καθώς και τρία μέλη των προπονητικών επιτελείων και δύο σύζυγοι αθλητών.

"Έμαθα τι έγινε και λυπάμαι πραγματικά για τον Νόβακ. Ήταν μια πολύ ωραία ιδέα που δυστυχώς εξελίχθηκε σε καταστροφή. Μίλησα με τον Νόβακ το Σάββατο, μια ημέρα πριν γίνουν όλα αυτά. Ήταν υπερήφανος και χαρούμενος. Ξόδεψε πολλά λεφτά για να γίνει όλο αυτό και τα κάλυψε ο ίδιος ο Νόβακ.

Το τουρνουά έδωσε μεγάλη προβολή στην Κροατία. Είναι σημαντικό ο Νο1 τενίστας στον κόσμο να έρχεται στη χώρα σου, όπως και άλλοι top αθλητές" είπε ο Πίλιτς σε δηλώσεις του στο Index.hr.

Στη συνέχεια, ο Νίκι Πίλιτς εμφανίστηκε απαισιόδοξος για τη συνέχεια της χρονιάς, ειδικά μετά τα τελευταία γεγονότα.

"Για ποια σεζόν μιλάμε; Δεν έχω ιδέα πως οι Αμερικανοί πιστεύουν ότι θα διοργανώσουν το US Open, όταν θα πρέπει να έχουν σε καραντίνα 14 ημερών τους Ευρωπαίους αθλητές. Δεν έχει να κάνει με το τένις. Το πρόβλημα που βιώνουμε είναι τεράστιο. Δεν είναι ένα πρόβλημα που αφορά το τένις. Όλα τα αθλήματα έχουν επηρεαστεί. Αυτό που ζούμε είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και δεν μπορώ να σκεφτώ πως ο κόσμος του αθλητισμού μπορεί να το λύσει".

Ο Νίκι Πίλιτς είναι πρώην Νο6 στον κόσμο και φιναλίστ του Γαλλικού Όπεν το 1973. Διατηρεί μια από τις κορυφαίες ακαδημίες στη Γερμανία, εκεί όπου ο Τζόκοβιτς πέρασε δύο χρόνια στα εφηβικά του βήματα στο τένις.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ