ΤΕΝΙΣ

Πέρασε χωρίς απώλειες ο Ναδάλ

Spain's Rafael Nadal celebrates defeating Serbia's Miomir Kecmanovic in the second round of competition at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, in the early morning hours of Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Spain's Rafael Nadal celebrates defeating Serbia's Miomir Kecmanovic in the second round of competition at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, in the early morning hours of Thursday, Feb. 27, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Ζωντανός στο κυνήγι του τίτλου και της επιστροφής στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ο Ράφαελ Ναδάλ, καθώς επικράτησε 2-0 σετ του Μιομίρ Κετσμάνοβιτς.

Ο Ράφαελ Ναδάλ δοκιμάστηκε στο 2ο σετ από τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, όμως ανέβασε στροφές στις κρίσιμες στιγμές και κατάφερε να ξεπεράσει στα δύο σετ το εμπόδιο του ανερχόμενου Σέρβου, συνεχίζοντας το δυναμικό ξεκίνημα στο Abierto Mexicano.

Το Νο1 του ταμπλό και Νο2 του κόσμου, επικράτησε 6-2, 7-5του αντιπάλου του και προκρίθηκε στα προημιτελικά της ATP 500 διοργάνωσης, στην επιστροφή του στη δράση μετά τον αποκλεισμό στην 8αδα του Australian Open απ'τον Ντόμινικ Τιμ.

Στα προημιτελικά του Ακαπούλκο, ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον 22χρονο Νοτιοκορεάτη, Σουνγού Κουόν ο οποίος με τη σειρά του κέρδισε 7-6(2), 6-0τον Ντούσαν Λάγιοβιτς, Νο8 του ταμπλό, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του φόρμα. Ο Κουόν βρίσκεται στο career high Νο76 του κόσμου και θα αγωνιστεί στον 4ο συνεχόμενο προημιτελικό του στο tour μετά το Πουνέ, τη Νέα Υόρκη και το Delray Beach Open.

Αν ο Ισπανός κατακτήσει τον τίτλο στο Μεξικό και ο Τζόκοβιτς δεν πέρασει στα ημιτελικά του Ντουμπάι, τότε ο Ράφα θα επιστρέψει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο Ναδάλ ήταν εντυπωσιακός στο εναρκτήριο σετ της αναμέτρησης, βγάζοντας winners από οποιοδήποτε σημείο του γηπέδου, απέναντι σε έναν μαγκωμένο Κετσμάνοβιτς. Με δύο συνεχόμενα breaks, ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα έφτασε να προηγείται με 5-0 και παρά το break που δέχθηκε στη συνέχεια, έκλεισε με 6-2 το πρώτο σετ σε 38 λεπτά αγώνα.
Στο 2ο σετ, ο Κετσμάνοβιτς ισορρόπησε λίγο την κατάσταση στο κεντρικό court, όμως ο Ναδάλ έδειχνε να έχει τον έλεγχο και κατάφερε να πετύχει το break στο 8ο game (5-3), έχοντας τις μπάλες στο σερβίς του για να κλείσει το ματς.

Η συνέχεια ήταν απροσδόκητη αφού ο Κετσμάνοβιτς ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του, έπαιξε πολύ θαρραλέο τένις και δεν επέτρεψε στον Ναδάλ να σερβίρει για το ματς, όμως ο 33χρονος Ισπανός ανέβασε και πάλι την απόδοσή του εκεί που χρειαζόταν, πετυχαίνοντας το καθοριστικό break στο 12ο game (7-5).

O αγώνας ολοκληρώθηκε στις 00:40 (τοπική ώρα) και ο Ναδάλ θα επιστρέψει την Παρασκευή για τον προημιτελικό του κόντρα στον Κουόν (06:00GR ξημερώματα Σαββάτου).

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ