ΤΕΝΙΣ

Πέντε περίεργα στιγμιότυπα που έχουμε δει σε αγώνα τένις

Caroline Wozniacki, of Denmark, gets her hair caught in her racket as she tries to return a shot to Aliaksandra Sasnovich, of Belarus, during the second round of the 2014 U.S. Open tennis tournament, Wednesday, Aug. 27, 2014, in New York. (AP Photo/Kathy Willens)
Caroline Wozniacki, of Denmark, gets her hair caught in her racket as she tries to return a shot to Aliaksandra Sasnovich, of Belarus, during the second round of the 2014 U.S. Open tennis tournament, Wednesday, Aug. 27, 2014, in New York. (AP Photo/Kathy Willens) AP

Σπασμένες ρακέτες, πρόταση γάμου και άλλα περίεργα στιγμιότυπα που έχουμε δει σε αγώνες τένις στο παρελθόν. Το Sport24.gr θυμάται με VIDEOS.

Η "καρδιά" του ελληνικού αθλητισμού θα χτυπήσει το πρωί της Πέμπτης (24/1, 10:30) στη Μελβούρνη, εκεί όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ράφαελ Ναδάλ στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν.

Ο 20χρονος τενίστας έχει καταφέρει με τις εμφανίσεις του να "τρελάνει" τους Έλληνες, οι οποίοι για χάρη του και με τη βοήθεια του δεκαλόγου που ετοίμασε το Sport24.gr έχουν μάθει τι θα πει φόρχαντ, μπάκχαντ, σμας και ντροπ σοτ.

Τι θα γίνει το πρωί της Πέμπτης κανείς δεν ξέρει. Ό,τι κι αν γίνει όμως, ακόμη κι αν δεν καταφέρει να λυγίσει τον θρύλο Ναδάλ, ο Έλληνας τενίστας έχει καταφέρει ήδη να αποδείξει ότι βρίσκεται πλέον ανάμεσα στους κορυφαίους και πως τα καλύτερα είναι μπροστά του.

Κι αν σε κάποιες φάσεις χρειαστεί και την τύχη με το μέρος του, ελπίζουμε να την έχει, όπως για παράδειγμα σε αυτή τη φάση.

Μέχρι το πρώτο σερβίς και με την ελπίδα να δούμε ματσάρα χωρίς περίεργες φάσεις, νεύρα, σπασμένες ρακέτες και άλλα, το Sport24.gr ξεψαχνίζει το YouTube και θυμάται για "προθέρμανση" περίεργα περιστατικά του παρελθόντος. Λέτε να δούμε κάτι από αυτά στον ημιτελικό;

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΤΕΦΙ ΓΚΡΑΦ

Ένα από τα πιο γνωστά και αστεία περιστατικά με πρωταγωνίστρια την Στέφι Γκραφ. Κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Γουίμπλεντον το 1996, την ώρα που η Γερμανίδα ετοιμαζόταν να σερβίρει, κάποιος από την εξέδρα ζήτησε από την Γκραφ να τον παντρευτεί. Ο κόσμος ξέσπασε σε γέλια και η Γκραφ έδωσε την αποστομωτική απάντηση: "Πόσα λεφτά έχεις;".

Η ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΚΟΤΣΙΔΑ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΚΙ

Αυτό που λέμε "μη σου τύχει". Στη Καρολίν Βοσνιάκι πάντως έτυχε κατά τη διάρκεια του αγώνα της με την Αλιαξάντρα Σάσνοβιτς στο US Open το 2014. Η κοτσίδα της 28χρονης, πλέον, τενίστριας μπλέχτηκε στη ρακέτα (πώς έγινε αυτό;;;), εκείνη πάλεψε να πάρει τον πόντο ακόμα κι έτσι, όμως τελικά δεν τα κατάφερε.

Ο ΠΑΓΔΑΤΗΣ ΠΟΥ ΕΣΠΑΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΡΑΚΕΤΕΣ ΣΕ 40"

Έχουμε δει πολλές φορές τενίστες να σπάνε τη ρακέτα τους, όμως αυτό το video από το Αυστραλιανό Όπεν του 2012 με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Παγδατή είναι μακράν το καλύτερο. Ο Κύπριος τενίστας εκνευρίστηκε τόσο όταν ο αντίπαλός του, Στάνισλας Βαβρίνκα του έκανε μπρέικ στο σερβίς, με αποτέλεσμα να διαλύσει όχι μία, ούτε δύο, αλλά συνολικά τέσσερις (!) ρακέτες σε περίπου 40 δευτερόλεπτα.

Η σπασμένη ρακέτα λοιπόν δεν είναι κάτι προτώγνωρο σε αγώνα τένις και γι' αυτό το Stoiximan.gr- που έχει ετοιμάσει πάνω από 150 ειδικά στοιχήματα για τον σπουδαίο ημιτελικό του Τσιτσιπά με τον Ναδάλ- προσφέρει μεταξύ άλλων σε υψηλή απόδοση το ενδεχόμενο να σπάσει η ρακέτα ενός εκ των δύο κατά τη διάρκεια του αγώνα!

Η ΓΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΕΣΩΡΟΥΧΟ

Το 2011, κατά τη διάρκεια του Ρολάν Γκαρός, η Γελένα Γιάνκοβιτς αισθάνθηκε τόσο άβολα με το εσώρουχό της την ώρα του αγώνα, που αποφάσισε με συνοπτικές διαδικασίες να το αλλάξει. Και το έκανε. Μέσα στο κορτ, μπροστά στο κοινό που παρακολουθούσε το ματς, καλύπτοντας ό,τι μπορούσε με μια πετσέτα. Βλέποντας αυτή την - αν μη τι άλλο - ασυνήθιστη κίνηση της Σέρβας, ο κόσμος ξέσπασε σε γέλια.

ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΠΟΥ "ΞΕΡΑΝΕ" ΤΟΝ UMPIRE

Τα νεύρα του Ντένις Σαποβάλοφ κατά τη διάρκεια αγώνα για το Davis Cup τον Φεβρουάριο του 2017 τα "πλήρωσε" ο umpire Αρνό Γκαμπάς. Ο Καναδός τενίστας, μετά από ένα χαμένο πόντο, χτύπησε με δύναμη το μπαλάκι, με αποτέλεσμα αυτό να καταλήξει στο μάτι του umpire, ο οποίος διέκοψε τον αγώνα και χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση λίγες μέρες μετά.

Photo Credits: AP/Kathy Willens

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ