ΤΕΝΙΣ

Πανωλεθρία για τις κορυφαίες, έξω η Κέρμπερ

Germany's Angelique Kerber touches her hair during a change of ends break as she plays Spain's Garbine Muguruza during their Women's Singles Match on day seven at the Wimbledon Tennis Championships in London Monday, July 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland)
Germany's Angelique Kerber touches her hair during a change of ends break as she plays Spain's Garbine Muguruza during their Women's Singles Match on day seven at the Wimbledon Tennis Championships in London Monday, July 10, 2017. (AP Photo/Tim Ireland) AP

Το νο1 των γυναικών, Αντζελίκ Κέρμπερ, δεν συνεχίζει στο Γουίμπλεντον, αφού ηττήθηκε από την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα στον 4ο γύρο. Αποκλεισμός και για την Ελίνα Σβιτόλινα (νο4) και την Καρολίν Βοσνιάκι (νο5).

Από τα δάκρυα του Ρολάν Γκαρός στην ανείπωτη χαρά για την Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα, η οποία πέταξε εκτός Γουίμπλεντον το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Αντζελίκ Κέρμπερ.

Η 23χρονη Ισπανίδα νίκησε με 4-6, 6-4, 6-4 τη Γερμανίδα στον 4ο γύρο και προκρίθηκε στα προημιτελικά, με στόχο το δεύτερο grand slam της καριέρας τους, μετά από το Ρολάν Γκαρός του 2016.

Η Μουγκουρούθα, νο14 της κατάταξης, είχε συγκινήσει τον κόσμο του τένις μετά από το γαλλικό όπεν του 2017, όταν ξέσπασε σε δάκρυα στη συνέντευξη Τύπου μετά από τον αποκλεισμό της από την Κριστίνα Μλαντένοβιτς και την εμφανή στήριξη του κόσμου προς την αντίπαλό της. Λίγες εβδομάδες μετά έκανε την ανατροπή μετά από το 1ο σετ και με 55 winners έναντι 27 της Κέρμπερ, αποκαθηλώνει τη Γερμανίδα από την κορυφή, την οποία θα καταλάβει είτε η Σιμόνα Χάλεπ είτε η Καρολίνα Πλίσκοβα μετά από το τέλος του τουρνουά.

Η Σβετλάνα Κουζνέτσοβα, αντίπαλος της Μουγκουρούθα, επικράτησε με 6-2, 6-4 στο ντέρμπι με αντίπαλο την Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα. Η Ρωσίδα νο7 στην κατάταξη προκρίθηκε στα προημιτελικά για τέταρτη φορά στην καριέρα της στο συγκεκριμένο grand slam, αλλά μόλις πρώτη από το 2007 και θα προσπαθήσει να κάνει το επόμενο βήμα για πρώτη φορά.

Η Τζοάνα Κόντα, η οποία απέκλεισε τη Μαρία Σάκκαρη στην προηγούμενη φάση, έγινε η πρώτη Βρετανή που φτάνει μέχρι τα προημιτελικά του Γουίμπλεντον από το 1984 και τη Τζο Ντούρι. Το νο7 της κατάταξης επικράτησε με 7-6 (3), 4-6, 6-4 της Καρολίν Γκαρσιά (νο21). Οι δύο τενίστριες είχαν από δύο νίκες στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ωστόσο η Κόντα σημείωσε την πιο καθοριστική, φτάνοντας ακόμα πιο κοντά στον στόχο της, την κατάκτηση του τίτλου.

Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να ξεπεράσει το νο2 της κατάταξης, τη Σιμόνα Χάλεπ, η οποία τα βρήκε δύσκολα απέναντι στην πρώην επικεφαλής της WTA, Βικτόρια Αζαρένκα, η οποία βρίσκεται σε τροχιά επανόδου. Η Λευκορωσίδα, μετά από αποχή σχεδόν ενός χρόνου λόγω εγκυμοσύνης, δεν κατάφερε να αντισταθεί στη Ρουμάνα, η οποία νίκησε με 7-6 (3), 6-2 και εάν προκριθεί στα ημιτελικά, θα ανέβει στο νο1.

Η Βένους Γουίλιαμς επέστρεψε στα προημιτελικά του θεσμού, μετά από τη νίκη της με 6-3, 6-2 επί της Άνα Κόνιουχ σε κάτι περισσότερο από μία ώρα. Η 19χρονη Κροάτισσα δεν κατάφερε να τα βάλει με την εμπειρία της 37χρονης Αμερικανίδας, η οποία παράλληλα έχει να αντιμετωπίσει και πιθανή κατηγορία ανθρωποκτονίας από αμέλεια, μετά από το θανάσιμο τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη πριν από το τουρνουά.

Απέναντί της η Γέλενα Οσταπένκο, η οποία χρειάστηκε οκτω match points για να κάμψει την αντίσταση της Ελίνα Σβιτόλινα, νο4 της WTA, με 6-3, 7-6 (6). Η 20χρονη νικήτρια του Ρολάν Γκαρός φτάνει για πρώτη φορά στην καριέρα της σε τόσο προχωρημένο επίπεδο στο Γουίμπλεντον, παρότι είχε κατακτήσει το τρόπαιο στις νεάνιδες το 2014.

Η επάνοδος της Μαγκνταλένα Ριμπαρίκοβα στο υψηλό επίπεδο γίνεται με εντυπωσιακό ρυθμό. Η 28χρονη Σλοβάκα, μετά από το νο3 της κατάταξης, Καρολίνα Πλίσκοβα, νίκησε με 6-4, 2-6, 6-3 την Πέτρα Μάρτιτς από την Κροατία και αφήνει πίσω της το 7μηνό αποχής λόγω τραυματισμών μετά από το περσινό Γουίμπλεντον και τις 35 αποτυχημένες απόπειρες να φτάσει πέρα από τον 3ο γύρο στα προηγούμενα grand slam που συμμετείχε.

Αντίπαλός της η Αμερικανίδα Κόκο Βαντεβέγκε, η οποία πρωταγωνίστησε σε ακόμα μία έκπληξη στο τουρνουά. Το νο24 της κατάταξης νίκησε με 7-6 (4), 6-4 την Καρολίν Βοσνιάκι (νο5) και την ανάγκασε σε ακόμα μία χρονιά στο Γουίμπλεντον να μην μπορεί να σπάσει την κατάρα του 4ου γύρου.

Photo credits: AP Photo/Tim Ireland

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ