ΤΕΝΙΣ

Παλικαρίσια ανατροπή και 4αδα ο Τσιτσιπάς

Παλικαρίσια ανατροπή και 4αδα ο Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πέτυχε σπουδαία ανατροπή σε βάρος του Γιάν Λέναρντ Στρουφ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Dubai Duty Free Tennis Championships, μετά από τρομερό ματς.

Ο Έλληνας τενίστας μπορεί να έχασε το πρώτο του σετ μετά από 12 συνεχόμενα κερδισμένα στο Tour, όμως βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει από πολύ δύσκολη θέση στον προημιτελικό του με τον Στρουφ, παίρνοντας εν τέλει το πολυπόθητο εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει τον Ντάνιελ Έβανς.

Ανεβάζοντας κατακόρυφα την απόδοσή του στα τελευταία γκέιμς του αγώνα, ο Στέφανος γλίτωσε τον πρόωρο αποκλεισμό από το Dubai Championships και μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά αγώνα, “σφράγισε” τη δεύτερη σερί του πρόκριση σε ημιτελικά ΑΤΡ θεσμού.

Τελικό σκορ 4-6, 6-4, 6-4για τον 21χρονο Έλληνα, Νο6 τενίστα της παγκόσμιας κατάταξης και ραντεβού με τον Βρετανό Έβανς στο ματς “4αδας” της Παρασκευής. Ο Έβανς απέκλεισε με 6-2, 7-6(9)τον Αντρέι Ρούμπλεφ νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

Αυτήν ήταν η 7η συνεχόμενη νίκη του Στέφανου στο Tour, μετά την κατάκτηση του τίτλου στη Μασσαλία την περασμένη εβδομάδα. Πλέον, απέχει μόλις δυο νίκες από την κατάκτηση του παρθενικού του τροπαίου σε τουρνουά της σειράς ΑΤΡ 500.

Για να φτάσει στη νίκη-πρόκριση επί του Στρουφ πάντως, ο Τσιτσιπάς έπρεπε να δουλέψει πολύ σκληρά, μιας και ο Γερμανός τενίστας, Νο34 στον πλανήτη, εμφανίστηκε συγκεντρωμένος και έτοιμος για σπουδαία μάχη στο Ντουμπάι.

Η ποιότητα του Έλληνα πρωταθλητή όμως, μίλησε στα τελευταία γκέιμς του ματς και έδωσε μια πολύ σημαντική επικράτηση στον Στέφανο, που απέχει μια νίκη από τον τελικό και την ταυτόχρονη υπεράσπιση των πόντων που κέρδισε πέρυσι στο τουρνουά.

Ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με ένα μπρέικ να κάνει τη διαφορά σε κάθε σετ. Στο εναρκτήριο κομμάτι του αγώνα, ο Στρουφ ήταν αυτός που “πλήγωσε” τον αντίπαλό του στο 10ο γκέιμ.

Προηγούμενος με 4-5, ο Γερμανός δημιούργησε τριπλό σετ πόιντ και μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το τρίτο στη σειρά, για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ.

Στο δεύτερο κομμάτι του προημιτελικού, ο Τσιτσιπάς ήταν αυτός που βρήκε τη λύση να “ξεκλειδώσει” το βαρύ σερβίς του Στρουφ και με μπρέικ στο εναρκτήριο γκέιμ του σετ (1-0) πήρε προβάδισμα, διατηρώντας το μέχρι τέλους (6-4).

Όλα κρίθηκαν στο καθοριστικό σετ, με τους δυο τενίστες να πηγαίνουν χέρι-χέρι μέχρι το 4-4. Εκεί, η απαράμιλλη ψυχραιμία του Έλληνα τενίστα, σε συνδυασμό με το “σφίξιμο” του Γερμανού, έδωσαν προβάδισμα νίκης στο Νο2 του ταμπλό.

Αν και ο Στρουφ προηγήθηκε με 40-0, δεν κατάφερε ποτέ να στείλει τον Στέφανο στην “άγαρμπη” θέση του να σερβίρει για να παραμείνει στο τουρνουά. Παίζοντας μερικούς τρεις συνεχόμενους υπέροχους πόντους, ο Τσιτσιπάς έστειλε το γκέιμ στην ισοπαλία.

Εκεί, ο Γερμανός “κλάταρε”. Ο Στέφανος δημιούργησε δυο μπρέικ πόιντς, εκμεταλλεύτηκε το δεύτερο από αυτά και πήρε το μπρέικ που έψαχνε (5-4). Στιγμές αργότερα, κράτησε το σερβίς του χωρίς να χάσει πόντο και πέρασε στα ημιτελικά του Dubai Championships.

Πηγή: Tennis24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ