ΤΕΝΙΣ

Φέντερερ και Ναδάλ έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης

Φέντερερ και Ναδάλ έσπασαν το παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης

Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ έδωσαν ένα ιστορικό φιλικό για φιλανθρωπικό σκοπό στο Κέιπ Τάουν της Νοτίου Αφρικής, σπάζοντας το παγκόσμιο ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα τένις.

Οι δυο θρύλοι του τένις, Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, ένωσαν τις δυνάμεις τους και το βράδυ της Παρασκευής (7/2) έγραψαν ακόμη μια χρυσή σελίδα στο βιβλίο του παγκόσμιου αθλητισμού.

Στο Cape Town Stadium, γράφτηκε ιστορία. 51.954 φίλοι του τένις γέμισαν το γήπεδο και “έσπασαν” κάθε ρεκόρ προσέλευσης σε αγώνα τένις. Το ρεκόρ μέχρι πρότινος ήταν 42.500 θεατές, σε αγώνα του Ρότζερ Φέντερερ με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Μεξικό, στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Για την ιστορία, ο 38χρονος Ελβετός επικράτησε του Ισπανού αντιπάλου του μετά από περίπου δυο ώρες συναρπαστικής μάχης με 6-4, 3-6, 6-3 και διατήρησε την παράδοση που τον θέλει πάντα νικητή στις αναμετρήσεις με τον Ναδάλ για Match for Africa. Σημαντικότερο όλων, το γεγονός ότι όλα τα έσοδα του αγώνα θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, μέσω της εταιρείας του Ρότζερ (Roger Federer Foundation) και συγκεντρώθηκαν περίπου 1εκ. δολάρια.

Πριν τον αγώνα επίδειξης FEDAL, διεξήχθη και φιλικό παιχνίδι στα διπλά. Ρότζερ Φέντερερ και Μπιλ Γκέιτς (ιδρυτής Microsoft) ένωσαν τις δυνάμεις τους, αντιμετωπίζοντας τους Ράφαελ Ναδάλ και Τρέβορ Νοά (Νοτιοαφρικανός κωμικός).

Το βράδυ της 7ης Φεβρουαρίου 2020 λοιπόν, γράφτηκε ιστορία. Κέρδισε το τένις και η ανθρωπότητα, με τους δυο σπουδαίους τενίστες και ανθρώπους, να δείχνουν τον δρόμο στη νέα γενιά.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ