ΤΕΝΙΣ

Ολοταχώς για τετράδα "φωτιά" στο Γουΐμπλεντον

Novak Djokovic, left,  of Serbia is congratulated by Roger Federer of Switzerland after their semifinal match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 28, 2016.(AP Photo/Aaron Favila)
Novak Djokovic, left, of Serbia is congratulated by Roger Federer of Switzerland after their semifinal match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 28, 2016.(AP Photo/Aaron Favila) AP

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για το κυρίως ταμπλό του Γουΐμπλεντον με τους Μάρεϊ και Ναδάλ να τοποθετούνται στο πάνω μέρος και τους Τζόκοβιτς και Φέντερερ στο κάτω.

Αρκετά δύσκολη αναμένεται να είναι η αποστολή των Φέντερερ, Ναδάλ, Μάρεϊ και Τζόκοβιτς στο Γουΐμπλεντον αν κρίνουμε από την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (30/6).

Όπως ήταν αναμενόμενο οι τέσσερις τους μοιράστηκαν στο πάνω και στο κάτω μέρος του ταμπλό αφού μετά από αρκετό καιρό είχαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις στα seeds. Έτσι, οι Μάρεϊ και Ναδάλ τοποθετήθηκαν στο πάνω μέρος και οι Τζόκοβιτς και Φέντερερ στο κάτω.

Αν καταφέρουν και φτάσουν αλώβητοι θα κοντραριστούν στα ημιτελικά, κάτι τέτοιο όμως μόνο εύκολο δεν είναι. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Μάρεϊ και Ναδάλ έχουν θεωρητικά πιο εύκολο έργο από τους Φέντερερ και Τζόκοβιτς. Ο Ισπανός θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο τον Τζον Μίλμαν, στο δεύτερο έναν εκ των Γιανγκ/Ίστομιν, ενώ στον 3ο πιθανότατα τον Kάρεν Κατσάνοφ. Στη συνέχεια θα βρει λογικά στους "16" έναν εκ των Ίβο Κάρλοβιτς και Ζιλ Μούλερ με τους Τσίλιτς και Νισικόρι να φαντάζουν ως οι πιθανότεροι αντίπαλοι του στον προημιτελικό.

Την ίδια ώρα ο Άντι Μάρεϊ θα παίξει με κάποιον qualifier ή lucky loser, ο Ντάστιν Μπράουν θα τον περιμένει στο δεύτερο γύρο, ενώ στον τρίτο θα αντιμετωπίσει λογικά έναν Κύργιο ή Πουίγ. Στη συνέχεια θα παίξει είτε με τον Βαβρίνκα ή με Τσόνγκα.

Πάμε τώρα στο κάτω μέρος του ταμπλό. Ο Φέντερερ ξεκινά με τον Ντολγκοπόλοφ που δεν τον λες εύκολο, για να ακολουθήσει ένας εκ των Ντούσαν Λάγιοβιτς και Μίσα Ζβέρεφ. Η συνέχεια των θέλει στους "16" να παίζει με έναν εκ των Ντιμιτρόφ/Ίσνερ πριν το πιθανό ραντεβού στα προημιτελικά με τον περσινό φιναλίστ, Μίλος Ράονιτς.

Ο Τζόκοβιτς ξεκινά με τον Μάρτιν Κλίζαν με έναν εκ των Θανάση Κοκκινάκη και Ντελ Πότρο να αναμένουν στο δεύτερο γύρο. Φελισιάνο Λόπεζ ή Μονφίς περιμένουν τον Νόλε στους "16" και ένας εκ των Τιμ/Μπέρντιχ στα προημιτελικά...

Τα ντέρμπι του 1ου γύρου

Del Potro v Kokkinakis

Verdasco v Anderson

Thiem v Pospisil

Federer v Dolgopolov

Kohlschreiber v Cilic

Gasquet v Ferrer

Photo credits: AP Photo/Aaron Favila

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ