ΤΕΝΙΣ

Οκτώ χρόνια φυλακή στον δράστη που μαχαίρωσε την Κβίτοβα

Οκτώ χρόνια φυλακή στον δράστη που μαχαίρωσε την Κβίτοβα

Σε οκταετή φυλάκιση τιμωρήθηκε ο άνθρωπος που επιτέθηκε με μαχαίρι στην Πέτρα Κβίτοβα, τον Δεκέμβριο του 2016.

Σε οκταετή φυλάκιση τιμωρήθηκε ο άνθρωπος που επιτέθηκε με μαχαίρι στην Πέτρα Κβίτοβα, τον Δεκέμβριο του 2016. Ο δράστης είχε εισβάλει στο σπίτι της για να την ληστέψει, αυτή τον αντιλήφθηκε και τότε αυτός άρπαξε ένα μαχαίρι από την κουζίνα, την τραυμάτισε στο χέρι και επιχείρησε να διαφύγει, αλλά στο τέλος συνελήφθη.

Τι ακριβώς είχε συμβεί εκείνη την ημέρα; Στις 08:30 της 20ης Δεκεμβρίου και ενώ έπαιρνε το πρωινό της, ένας άνδρας χτύπησε το κουδούνι της. Της είπε πως ήταν ηλεκτρολόγος και ήθελε να μετρήσει το ρολόι της. Εκείνη του άνοιξε και είδε μπροστά της έναν τύπο να της βάζει μαχαίρι στο λαιμό και να απαιτεί να του πει πού έχει τα τιμαλφή της. Της αφαίρεσε 186.000 ευρώ.

Αυτό ήταν το λιγότερο. Βλέπεις, όπως προσπαθούσε να σωθεί από το μαχαίρι, το τράβηξε με το χέρι της -το αριστερό, το καλό- με συνέπεια να τραυματιστεί και στα πέντε δάχτυλα. Το -αντίστοιχο- 166 της πόλης της δέχθηκε κλήση "για μια 26χρονη τραυματισμένη γυναίκα".

Διεκομήσθη σε νοσοκομείο στο Brno, όπου της εξήγησαν πως θα έπρεπε να μπει αμέσως στο χειρουργείο, για να προλάβει την ανεπανόρθωτη ζημιά. Η επέμβαση διήρκεσε 3 ώρες και 45 λεπτά "και οι γιατροί διόρθωσαν το πρόβλημα που είχε προκληθεί στους τένοντες και των πέντε δαχτύλων, αλλά και αυτά που διαπιστώθηκαν σε δυο νεύρα", όπως έγραψε η εκπρόσωπος της, Katie Spellman σε email που έστειλε στο CNN.

Οι γιατροί ενημέρωσαν την Κβίτοβα πως για τους έξι με οκτώ επόμενους μήνες, θα έπρεπε να φορά νάρθηκα και απαγορευόταν αυστηρώς να σηκώσει το όποιο βάρος, για το διάστημα των τριών μηνών.

"Σας ευχαριστώ για τα ζεστά σας μηνύματα. Όπως, ίσως, ήδη γνωρίζετε, σήμερα δέχτηκα επίθεση με μαχαίρι από ένα άτομο στο διαμέρισμα που . Στην προσπάθειά μου να προστατέψω τον εαυτό μου, τραυματίστηκα σοβαρά στο αριστερό μου χέρι. Είμαι σοκαρισμένη, αλλά τυχερή που είμαι ζωντανή.

Ο τραυματισμός είναι σοβαρός και θα πρέπει να επισκεφτώ ειδικούς, αλλά αν κάτι είναι γνωστό για τον χαρακτήρα μου είναι πως είμαι δυνατή και θα το παλέψω. Σας ευχαριστώ ξανά για την αγάπη και την υποστήριξή σας. Από δω και πέρα θα επιθυμούσα λίγη διακριτικότητα, όσο θα επικεντρώνομαι στην ανάρρωσή μου", είχε αναφέρει η ίδια μετά το περιστατικό μέσω μηνύματος στο λογαριασμό της στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ