ΤΕΝΙΣ

Οι πιο ταλαντούχοι τενίστες σύμφωνα με τον ΜάκΕνρο

John McEnroe, Captain of Team World for the Laver Cup, speaks during a news conference at TD Garden, Tuesday, March 3, 2020, in Boston. Laver Cup 2020 will be played at the TD Garden in Boston from September 25-27. (AP Photo/Mary Schwalm)
Mc Enro/AP IMAGES AP IMAGES

Ο Τζον ΜακΕνρό έβαλε στο "top5" που έφτιαξε τους Φέντερερ, Ναδάλ, Τζόκοβιτς, Μάρεϊ και Κύργιο προκαλώντας εντύπωση με την πέμπτη επιλογή του.

Ο Τζον ΜακΕνρό "έχτισε" το δικό του Top5 με τους πιο ταλαντούχους τενίστες της εποχής και προκάλεσε ποικίλα σχόλια.

Ο Αμερικανός τηλεσχολιαστής και πρώην Νο1 τενίστας του κόσμου, ρωτήθηκε για το ποιους θεωρεί πιο ταλαντούχους αυτή τη στιγμή στον κόσμο και έκανε την έκπληξη τοποθετώντας τον Νικ Κύργιο στο Top5 του.

Πολλοί λένε πως ο Ελληνοαυστραλός είναι ένα τεράστιο, ακατέργαστο ταλέντο που θα μπορούσε να κάνει ακόμη πιο σπουδαία πράγματα στην καριέρα του αν έθετε το τένις ως προτεραιότητά του.

Αυτής της άποψης είναι και ο ΜάκΕνρο, που τοποθέτησε τον Κύργιο στη σχετική λίστα, σε ανώτερη θέση από τον τρεις φορές κάτοχο Grand Slam, Στάνισλας Βαβρίνκα, αλλά ακόμα και από τενίστες όπως ο Ντελ Πότρο, ο Τσίλιτς, ο Νισικόρι, ο Τσιτσιπάς, ο Τιμ και ο Τσονγκά.

Αναλυτικά όσα είπε ο 61χρονος Αμερικανός:

"Οι Big 3 είναι στις πρώτες τρεις θέσεις. Ο καθένας μπορεί να έχει διαφορετικές προτιμήσεις όσον αφορά ποιος είναι ο πιο ταλαντούχος εκ των τριών, όμως το μόνο σίγουρο είναι ότι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς είναι στις πρώτες τρεις θέσεις. Αν δούμε συνολικά τις καριέρες των υπολοίπων τενιστών, κανονικά πρέπει να βάλουμε τους Μάρεϊ και Βαβρίνκα πίσω τους. Έχουν από τρία Slams και βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια στις πρώτες θέσεις της κατάταξης.

Παρ’ όλα αυτά, εγώ θέτω στο Νο4 τον Μάρεϊ και από εκεί και πέρα στο Νο5 τον Κύργιο. Ο Μάρεϊ θα μπορούσε να είχε πολλά περισσότερα Slams αν ήταν συγκεντρωμένος σε μερικούς ακόμη τελικούς. Δυστυχώς γι’ αυτόν, έχει μείνει στα τρία. Είναι λίγα για το ταλέντο του. Όσον αφορά τον Κύργιο, μπορεί να είναι πολλές φορές προκλητικός και να έχει δεχθεί αρνητικά σχόλια ανά καιρούς, όμως δεν παύει να είναι απίστευτα ταλαντούχος.

Δεν είναι διατεθειμένος να πιέσει τον εαυτό του για να φτάσει στην κορυφή και πολύ απλά μένει στην μετριότητα. Δεν θα έπρεπε, αλλά αυτό κάνει. Ελπίζω να αλλάξει μυαλά όσο προλαβαίνει και να τον δούμε να ανεβαίνει στο Νο1".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ