ΤΕΝΙΣ

Οι Έλληνες που σαρώνουν στο τένις

Οι Έλληνες που σαρώνουν στο τένις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Διαμαντής βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές της Παγκόσμιας κατάταξης τένις.

Όποιος έλεγε πριν από μερικά χρόνια πως η Ελλάδα θα είχε τρεις εκπροσώπους που θα διέπρεπαν στο τένις μάλλον θα τον περνούσαν για τρελό. Κι όμως αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις αθλητές οι οποίοι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους κορυφαίους!

Όχι, δεν κάναμε κάτι για αυτό. Αντίθετα, η εντυπωσιακή εγκατάσταση του ΟΑΚΑ παραμένει επί της ουσίας ανεκμετάλλευτη.

Ωστόσο, ο Στέφανος Τσιτσιπάς, η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Διαμαντής είναι μέσα στο Τοπ50 των αθλητών τένις στην κατηγορία τους. Ο "Στεφ" συμπλήρωσε τα 20 του χρόνια μόλις την περασμένη Κυριακή (12/8), όμως ήδη βρίσκεται στη 15η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης των ανδρών. Η θέση του στους τελικούς του Next Gen όπου συμμετέχουν οι οκτώ καλύτεροι αθλητές Κ21 θεωρείται δεδομένη, ενώ αν συνεχίσει έτσι δεν αποκλείεται να τον δούμε σύντομα και στο ATP Finals του Λονδίνου!

Από την άλλη η Μαρία Σάκκαρη είναι στο Νο 31 της Παγκόσμιας κατάταξης και με σταθερά βήματα συνεχίζει την αναρρίχηση της πετυχαίνοντας σπουδαίες νίκες όπως αυτή απέναντι στη Βένους Γουίλιαμς. Στα 23 της χρόνια η Σάκκαρη έχει ξεπεράσει ήδη τη μητέρα της και πλέον επόμενος στόχος είναι η Λένα Δανιηλίδου και το Νο14 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Το εντυπωσιακό με τον Στέφανο Τσιτσιπά και τη Μαρία Σάκκαρη είναι πως αμφότεροι συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους αθλητές της νέας γενιάς του τένις. Αυτό μπορεί κανείς εύκολα να το διαπιστώσει εάν κοιτάξει επί μέρους την παγκόσμια κατάταξη τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες με βάση την ηλικία των αθλητών. Αν φτιάχναμε τώρα μία λίστα σύμφωνα με τους πόντους των αθλητών και των αθλητριών που είναι κάτω των 25 ετών, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα ήταν στην τρίτη θέση, ενώ η Μαρία Σάκκαρη στη 12η.

Μάλιστα, αν φτιάχναμε την παγκόσμια κατάταξη χρησιμοποιώντας ακριβώς τις ηλικίες τους, δηλαδή μέχρι 21 για τον Τσιτσιπά και μέχρι 24 για την Σάκκαρη τότε οι δύο Έλληνες αθλητές είναι ακόμα ψηλότερα στις σχετικές λίστες. Για την ακρίβεια ο "Στεφ" είναι στην κορυφή έχοντας από πίσω του τον Καναδό, Ντένις Σαποβάλοβ, ενώ η Μαρία Σάκκαρη είναι στην 9η θέση!

Οι διακρίσεις, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ για το ελληνικό τένις. Το Sport24.gr σας ενημερώνει συνεχώς για την πορεία του Στέφανου Διαμαντή στο τένις με αμαξίδιο. Ο 31χρονος Έλληνας πρωταθλητής έχει βάλει πλώρη για το Τοπ15 της Παγκόσμιας κατάταξης και ήδη βρίσκεται στο Τοπ 18! Ο Στέφανος Διαμαντής έχει κατακτήσει τα τελευταία τουρνουά που συμμετείχε και τώρα ετοιμάζεται για αγώνες στο Βέλγιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ