ΤΕΝΙΣ

Οι αριστερόχειρες του all time Top 10

Canada's Denis Shapovalov serves the ball to Argentina's Diego Sebastián Schwartzman during their semifinal at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Sunday, Sept. 20, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP)
Canada's Denis Shapovalov serves the ball to Argentina's Diego Sebastián Schwartzman during their semifinal at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Sunday, Sept. 20, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP) ALFREDO FALCONE/LAPRESSE VIA AP

Ο Ντένις Σαποβάλοφ μπήκε στην κορυφαία 10άδα της ATP και έδωσε την αφορμή για να καταγράψουμε όλους τους κορυφαίους αριστερόχειρες τενίστες.

Ο Ντένις Σαποβάλοφ είναι ο τελευταίος αριστερόχειρας που εισέρχεται στην κορυφαία 10αδα της παγκόσμιας κατάταξης και έγινε ο 20ος left handed που έχει βρεθεί στο Top10 από το 1973 όταν ισχύει το υπάρχον σύστημα κατάταξης της ATP Rankings. Μόλις έξι αριστερόχειρες έχουν βρεθεί στην κορυφή του κόσμου (Λέιβερ, Ναδάλ, Κόνορς, ΜακΕνρό, Μούστερ και Ρίος) με τον Ντένις Σαποβάλοφ να έχει τις δυνατότητες για να τους διαδεχθεί τα επόμενα χρόνια.

Φυσικά, ο κορυφαίος όλων είναι ο Ράφαελ Ναδάλ ο οποίος σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει την προσπάθεια κατάκτησης του 20ου Grand Slam της καριέρας του και 13ου στο Γαλλικό Όπεν, θέλοντας να ισοφαρίσει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει ο σπουδαίος Ρότζερ Φέντερερ.

Οι Top 10 αριστερόχειρες από το 1973

Manuel Orantes (No2)

Rod Laver (No1)

Jimmy Connors (No1)

Guillermo Vilas (No2)

Tony Roche (No2)

Roscoe Tanner (No4)

John McEnroe (No1)

Andres Gomez (No4)

Henri Leconte (No5)

Thomas Muster (No1)

Goran Ivanisevic (No2)

Guy Forget (No4)

Petr Korda (No2)

Marcelo Ríos (No1)

Greg Rusedski (No4)

Rafa Nadal (No1)

Mariano Puerta (No9)

Fernando Verdasco (No7)

Jurgen Melzer (No8)

Denis Shapovalov (No10)

ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΕΣ ΤΟΥ ΤΩΡΙΝΟΥ ΤΟP 100

14 αριστερόχειρες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Top100 της παγκόσμιας κατάταξης εκ των οποίων μόλις οι δύο χρησιμοποιούν one-handed backhand, ο νεοεισερχόμενος Ντένις Σαποβάλοφ και βετεράνος, Φελισιάνο Λόπεζ.

2 - Rafael Nadal

10 - Denis Shapovalov

37 - Guido Pella

38 - Adrian Mannarino

41 - Ugo Humbert

44 - Albert Ramos-Vinolas

51 - Yoshihito Nishioka

57 - Feliciano Lopez

58 - Fernando Verdasco

66 - Dominik Koepfer

70 - Corentin Moutet

71 - Cameron Norrie

75 - Jiri Vesely

81 - Federico Delbonis

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ