ΤΕΝΙΣ

Ο Τσιτσιπάς θέλει να ξαναπληγώσει τον "βασιλιά" Φέντερερ

Ο Τσιτσιπάς θέλει να ξαναπληγώσει τον "βασιλιά" Φέντερερ
AP PHOTO/ANDY BROWNBILL

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έζησε την απόλυτη έκσταση αποκλείοντας στο Australian Open το μεγάλο του είδωλο, Ρότζερ Φέντερερ, και τώρα θέλει να τον νικήσει και στον τελικό του Dubai Championship!

Αν κάποιος έλεγε πριν από μερικά χρόνια ότι το ελληνικό τένις θα είχε για εκπρόσωπο έναν αθλητή που θα μπορούσε να κοντράρει τα ιερά μεγαθήρια των κορτ και να "χτυπήσει" κάποια στιγμή την πόρτα της κορυφαίας δεκάδας της παγκόσμιας κατάταξης, μάλλον θα τον έλεγαν υπερφίαλο και ονειροπόλο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς όμως απέδειξε με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ότι με δουλειά, υπομονή και επιμονή όλα γίνονται. Η πορεία του μέσα στο 2018 ήταν ονειρεμένη και στην ανατολή του 2019 έκανε πάρα πολύ κόσμο να βάλει το τένις στην καρδιά του, μέσα από τη συγκλονιστική του παρουσία στο Australian Open.

Εκεί η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να τεθεί αντιμέτωπος με τον αθλητή που είχε ως πρότυπο από μικρό παιδί, τον Ρότζερ Φέντερερ, με τον Έλληνα πρωταθλητή να μην "μασάει" ωστόσο απέναντι σε έναν από τους εν ενεργεία θρύλους του αθλήματος και να πετυχαίνει μία υπερήφανη νίκη που τον εκτόξευσε στο ράνκινγκ αλλά και στη συνείδηση του απλού κόσμου.

Τώρα, πριν καν κλείσουν δύο μήνες από εκείνη την επική (πρώτη τους μεγάλη) κόντρα όπου γράφτηκε ιστορία, ο 20χρονος Τσιτσιπάς είναι έτοιμος για νέο ραντεβού με τον 37χρονο Φέντερερ, με τους δύο αθλητές να έρχονται αντιμέτωποι στον τελικό του Dubai Championship (10η φορά που φτάνει σε αυτόν ο Φέντερερ)

Σε ένα παιχνίδι μάλιστα που έχει ξεχωριστή σημασία για τον Ελβετό αφού σε περίπτωση νίκης κατακτά τον 100ο τίτλο στην καριέρα του (!) και γίνεται μόλις ο δεύτερος με τριψήφιο αριθμό κατακτήσεων μετά τον πολυνίκη Τζίμι Κόνορς με 109 τίτλους.

Φυσικά, μόνο εύκολη δεν θα είναι η αποστολή του, όχι μόνο επειδή ηττήθηκε στον τέταρτο γύρο του Australian Open πριν λίγο καιρό αλλά επειδή ο Τσιτσιπάς δείχνει να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, με την επικράτησή του επί του Μονφίς στον προημιτελικό να ανεβάζει το νικηφόρο σερί του σε 8 ματς και να τον στέλνει στο Top-10 της παγκόσμιας κατάταξης χάσει-κερδίσει το απόγευμα του Σαββάτου (Live από το Sport24.gr).

"Ναι, ίσως το βλέπω λίγο σαν ματς- εκδίκηση. Σίγουρα απογοητεύτηκα τρομερά και στεναχωρήθηκα με τα χαμένα μπρέικ πόιντ στη Μελβούρνη (σ.σ σε 12 συνολικά) και είχα τόσες ευκαιρίες. Αυτό το ματς πονάει κατά κάποιο τρόπο. Αλλά είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού.

Μου το έδειξε αυτό στο Australian Open, πόσο δύσκολος αντίπαλος είναι. Ελπίζω να παίξω καλά. Πιο πολύ συγκεντρώνομαι στο δικό μου παιχνίδι, για να είμαι ειλικρινής. Να φτάσω τους εκατό τίτλους", τόνισε στις δηλώσεις του για το ματς ο Φέντερερ, για να συμπληρώσει για τον Έλληνα πρωταθλητή:

"Αυτό που μου αρέσει είναι ότι παίρνει νωρίς την μπάλα. Σερβίρει, πηγαίνει στο φιλέ. Το κάνει όλη την ώρα. Είναι ωραίο να βλέπεις όλα αυτά τα χαρίσματα που έχει ο Στέφανος. Και όπως είπα πριν, έχει διάφορους τρόπους για να κερδίσει πόντους, κάτι που τον κάνει δύσκολο αντίπαλο".

Από την πλευρά του, ο Τσιτσιπάς, που ονειρεύεται όχι μόνο να ξανανικήσει τον Φέντερερ αλλά να πανηγυρίσει και τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά ATP 500, φρόντισε να δείξει τις άγριες διαθέσεις του με μία μόνο ατάκα: "Η μεγαλύτερη ευχαρίστηση είναι να νικάς τους αθλητές που βρίσκονται στο Top-10 της κατάταξης". Η συνέχεια στο κορτ...

Δείτε πώς έφτασαν στον τελικό του Dubai Championship οι Φέντερερ και Τσιτσιπάς:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ