ΤΕΝΙΣ

Ο Τσιτσιπάς έβαλε το τένις στα σπίτια των Ελλήνων

Ο Τσιτσιπάς έβαλε το τένις στα σπίτια των Ελλήνων
COPYRIGHT 2018 THE ASSOCIATED PRESS. ALL RIGHTS RESERVED

Μόνο "μπράβο" αξίζουν στον Στέφανο Τσιτσιπά για την πορεία του στη Μελβούρνη. Ο Ναδάλ έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στο τουρνουά και συνεχώς προσπαθεί να το βελτιώνει. Η πρώην πρωταθλήτρια τένις και αναλύτρια του Sport24.gr, Μαρίζα Γεωργίτση γράφει για τον ημιτελικό και την πορεία του Τσιτσιπά στη Μελβούρνη.

Σήμερα (24/1) ολοκληρώθηκε το ονειρεμένο μαγικό ταξίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στη Μελβούρνη. Μια πορεία που συζητήθηκε όσο τίποτα άλλο αυτές τις δυο εβδομάδες, μια πορεία που έβαλε το τένις σε όλα τα σπίτια στην Ελλάδα, σε μια χώρα οπού επικρατεί το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Ο Στέφανος όμως κατάφερε να το αλλάξει αυτό και για όλους εμάς που αγαπάμε τόσο πολύ αυτό το άθλημα, ήταν απλά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα!

Πολλοί γνωστοί μου στέλνουν μηνύματα και μου λένε «κρίμα» για τον Στέφανο. Εγώ δεν βλέπω κανένα κρίμα. Αυτό που πέτυχε ο Στέφανος στην Αυστραλία, ήταν κάτι βγαλμένο από το πιο όμορφο παραμύθι. Ένα 20χρόνο υπερταλαντούχο παιδί έκανε το όνειρο του πραγματικότητα.

ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΙΜΑ, ΜΟΝΟ ΜΠΡΑΒΟ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ

‘Εφτασε στα ημιτελικά σε ένα από τα πιο μεγάλα και ιστορικά τουρνουά στον κόσμο, ήρθε αντιμέτωπος με τα μεγαθήρια και βγήκε κερδισμένος, απέκτησε εμπειρίες που θα τον συντροφεύουν για το υπόλοιπο της καριέρας του, άκουσε τα πιο όμορφα και τιμητικά λόγια από τους καλύτερους του αθλήματος όλων των εποχών και το πολύ σημαντικό για εκείνον ότι όλα αυτά τα έζησε, έχοντας στο πλευρό του όλη του την οικογένεια.

Οπότε το «κρίμα» για εμένα είναι λάθος, το μόνο που ταιριάζει στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ένα «μπράβο».

Ο ΝΑΔΑΛ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Πιστεύω πως ο Ναδάλ έκανε το καλύτερο του παιχνίδι από την αρχή του τουρνουά. Αυτό όμως που είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό, είναι πως γενικά βλέπουμε έναν διαφορετικό Ναδάλ. Στα 32 του χρόνια, έχοντας κερδίσει τα πάντα, εξακολουθεί να προσπαθεί να βελτιώνει το παιχνίδι του κι αυτό είναι άξιο θαυμασμού.

Εντυπωσιακή βελτίωση στο σερβίς του, έχασε μόλις 12 πόντους σε όλο το ματς πίσω από αυτό, καταπληκτικές επιστροφές, απείλησε 11 φορές το σερβίς του Στέφανου, μόλις 14 αβίαστα λάθη (μας έχει συνηθίσει σε τέτοια νούμερα), επιθετικός πολύ από την πλευρά του backhand κάτι που δεν το βλέπαμε πιο παλιά από τον Ράφα. Το πιο εντυπωσιακό όλων όμως ήταν ο τρόπος παιχνιδιού του, η τακτική του.

Ο ΙΣΠΑΝΟΣ ΔΕΝ ΑΦΗΣΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΤΣΙΠΑ

Είχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια να τον βλέπουμε να στέκεται πολλά μέτρα πίσω από την βασική γραμμή και να παίζει κυρίως αμυντικά, περιμένοντας το λάθος από την απέναντι πλευρά λόγο της ασφυχτικής πίεσης που ασκούσε με τα χτυπήματά του.

Σήμερα έπαιξε κοντά στη βασική γραμμή, άρα με επιθετική διάθεση, τον είδαμε πολλές φορές να μπαίνει μέσα στο γήπεδο, να έρχεται σε γρήγορη επαφή με τη μπάλα να μειώνει τον χρόνο αντίδρασης του Στέφανου και να ανεβαίνει με μεγάλη επιτυχία στο φιλέ. Με λίγα λόγια, το παιχνίδι που έπρεπε να παίξει ο Τσιτσιπάς το έπαιξε τελικά ο Ναδαλ. Ο Στέφανος δεν έκανε κάτι λάθος, απλά ο Ισπανός δεν του έδωσε καμία ευκαιρία να παίξει το παιχνίδι του.

Ο Ναδάλ δεν έχει πια παρά να περιμένει να δει ποιος θα είναι ο αντίπαλός του στον τελικό. Θα είναι ο Νόβακ Τζόκοβιτς η ο Λούκα Πούιγ. Θα καταφέρει ο νεαρός Γάλλος να κάνει την έκπληξη η ο Σέρβος θα περάσει στον τελικό για να αντιμετωπίσει για 53 φορά τον μεγάλο του αντίπαλο; Ο 2ος ημιτελικός των ανδρών θα διεξαχθεί την Παρασκευή το πρωί στις 10:30.

Όσο για τον Στέφανο, θα περιμένουμε με αγωνία τον επόμενο αγώνα του, με τις εμπειρίες που έχει συλλέξει απ’ αυτό το τουρνουά αποτυπωμένες στο παιχνίδι του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ