ΤΕΝΙΣ

Ο Τσιτσιπάς έκανε... σεφτέ στο χώμα, 2-0 τον Κουκούσκιν

Ο Τσιτσιπάς έκανε... σεφτέ στο χώμα, 2-0 τον Κουκούσκιν
AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς χρειάστηκε 1 ώρα και 42 λεπτά για να καταβάλει τον Μιχαήλ Κουκούσκιν (2-0 σετ) και να προκριθεί στον 3ο γύρο του τουρνουά του Μόντε Κάρλο.

Η χωμάτινη περίοδος άρχισε καλά για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Έπειτα από μία ώρα και 42 λεπτά ο Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ (6-3, 7-5) του Μιχαήλ Κουκούσκιν και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του τουρνουά που διεξάγεται στο Μόντε Κάρλο , εκεί όπου θα βρει απέναντί του τον... κακό του δαίμονα, τον Ρώσο Ντανίλ Μεντβέντεβ.

Τρεις φορές αναμετρήθηκε με τον Μεντβέντεβ (Νο. 14 στην παγκόσμια κατάταξη) μέσα στο 2018 ο Τσιτσιπάς (και τις τρεις σε σκληρή επιφάνεια), ισάριθμες ήττες γνώρισε, στην Βασιλεία, στο US Open και στο Μαϊάμι. Μάλιστα, ο Ρώσος μοιάζει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο Μόντε Κάρλο. Μετά τον Ζοάο Σόουζα (6-1, 6-1) διέλυσε και τον Ράντου Άλμποτ 6-1, 6-2 και μετράει μόνο πέντε χαμένα games έπειτα από δύο αγώνες στο τουρνουά.

Όσον αφορά στο ματς με τον Κοζάκο Κουκούσκιν, κόντρα στον οποίον έχει 3-0 συνολικά, ο Τσιτσιπάς τα βρήκε σκούρα, αλλά επιβίωσε. Όπως και στον τελικό της Μασσαλίας τον περασμένο Φεβρουάριο. Τελείωσε το μας με 22 winners και ποσοστό 76% στο πρώτο σέρβις, καθώς και πολύ καλύτερο ποσοστό στους κερδισμένους πόντους από πρώτο σέρβις (72% έναντι μόλις 53% του Κουκούσκιν), ενώ έκανε συνολικά τέσσερα breaks.

Photo credits: AP Photo/Claude Paris

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ