ΤΕΝΙΣ

Ο Τσιτσιπάς αποκάλυψε τι του είπε ο Ναδάλ

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ / ATP-500 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΝΑΔΑΛ - ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ / ATP-500 / ΤΕΛΙΚΟΣ / ΝΑΔΑΛ - ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκάλυψε τι του είπε ο Ραφαέλ Ναδάλ μετά τον τελικό, αναφέρθηκε στους στόχους του για το μέλλον, αλλά και στην ανάπτυξη του ελληνικού τένις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να ηττήθηκε με 6-2, 6-1 στον πρώτο τελικό της καριέρας του από τον Ναδάλ, ωστόσο από το συγκεκριμένο τουρνουά έχει μόνο να κερδίσει εμπειρίες. Αυτό παραδέχτηκε και εκείνος σε δηλώσεις που έκανε.

Αρχικά, μιλώντας στην "Αθλητική Κυριακή" τόνισε για τον τελικό απέναντι στον Ναδάλ και όλη την παρουσία του στην Βαρκελώνη: "Ήταν μία φανταστική εμπειρία να παίζω απέναντι στον Ναδάλ. Όλη την εβδομάδα δεν έχασα ούτε ένα σετ. Έπαιζα εκπληκτικό τένις και το ευχαριστήθηκα".

Στη συνέχεια αποκάλυψε το τι του είπε στο αφτί ο Ναδάλ στο τέλος του αγώνα: "Όταν τελείωσε ο αγώνας είχαμε μία ολιγόλεπτη συνομιλία. Μου είπε ότι όλα θα πάνε καλά και να συνεχίσω να δουλεύω σκληρά στην ακαδημία. Είναι ένας καλός άνθρωπος. Τον γνώρισα και μιλήσαμε λίγο πριν μερικές ημέρες στο Μόντε Κάρλο. Τρέφω μεγάλο σεβασμό για τον συγκεκριμένο αθλητή. Έχει πετύχει πολλά πράγματα".

Σε ό,τι αφορά τους στόχους του για τη συνέχεια είπε: "Τώρα θα βάλω μεγαλύτερους στόχους για το υπόλοιπο της σεζόν. Ο στόχος που είχα θέσει για όλη τη σεζόν ήταν να καταφέρω να μπω στο Top 50. Αυτό το κατάφερα ήδη. Αυτή η εβδομάδα πήγε εξαιρετικά. Ο επόμενος μου στόχος είναι να μπω στο Top 30 μέχρι το τέλος της χρονιάς. Θα είμαι χαρούμενος εάν το καταφέρω. Θέλει μεγάλη δουλειά και κόπο. Στα τουρνουά που έρχονται πρέπει να κάνω μεγάλες νίκες και να επικρατήσω απέναντι σε αντιπάλους μεγαλύτερους από ότι αυτή την εβδομάδα. Είναι ένας δύσκολος στόχος, αλλά πιστεύω ότι μπορώ να τα καταφέρω".

Για τη βοήθεια που του δίνει το γεγονός ότι τόσο ο πατέρας του όσο η μητέρα του έχουν σχέση με το τένις δήλωσε: "Ο πατέρας μου είναι προπονητής μου και η μητέρα μου έχει παίξει σε επαγγελματικό επίπεδο. Βρίσκονται συνέχεια κοντά μου και αυτό είναι σημαντικό. Με έχουν εμπνεύσει με όσα έχουν κάνει. Έχουν δώσει την ψυχή τους για μένα. Έχουν κάνει θυσίες και είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχουν κάνει και όσα συνεχίζουν να κάνουν".

Τέλος, για το τι μπορεί να γίνει στο ελληνικό τένις στο μέλλον επεσήμανε: "Στο μέλλον μπορούν να γίνουν και άλλα πράγματα στο ελληνικό τένις. Η Μαρία και εγώ κάνουμε καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα. Έχουμε ανεβάσει το τένις στην Ελλάδα στο πιο ψηλό σημείο που έχει βρεθεί ποτέ. Είναι ξεχωριστό συναίσθημα να ξέρουμε ότι εγώ και η Μαρία μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο ασχολούνται οι άνθρωποι στην Ελλάδα με το τένις. Μπορούμε να το φτάσουμε ψηλότερα και να το κάνουμε πιο δημοφιλές".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νικητής και πάλι ο Ναδάλ στη Βαρκελώνη, το πάλεψε ο Τσιτσιπάς
Η υπόκλιση Ναδάλ και ATP στον Τσιτσιπά!

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ