ΤΕΝΙΣ

Ο Τιμ "λύγισε" τον Τσιτσιπά

Ο Τιμ "λύγισε" τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπας πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή εμφάνιση απέναντι στον Ντόμινικ Τιμ και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 7-5, 6-4 στο τουρνουά της Ντόχα.

Όταν στα 19 σου χρόνια παίζεις απέναντι στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης και τον αντιμετωπίζεις ως ίσος προς ίσο τότε είναι ολοφάνερο ότι όλο το μέλλον σου ανήκει. Η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στο τουρνουά της Ντόχα μπορεί να ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά, ωστόσο η εμφάνιση του κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ αποτελεί εφόδιο για το μέλλον.

Ο Έλληνας τενίστας παρά την ήττα του με 7-5, 6-4 ήταν εντυπωσιακός και πάλεψε μέχρι τελικής πτώσης απέναντι στον Αυστριακό.

Στο πρώτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το έβδομο game όταν ο Τιμ κατάφερε να κάνει το break και στη συνέχεια κρατώντας το σερβίς του να προηγηθεί με 5-3. Ο Τσιτσιπάς αντέδρασε, αρχικά πήρε εύκολα το ένατο game και στη συνέχεια απάντησε με break back για το 5-5. Στη συνέχεια ο Τιμ έκανε νέο break για το 6-5 και οι δύο τενίστες τα έδωσαν όλα στο 12ο game. Εκεί ο Τσιτσιπάς πίεσε τον Αυστριακό αντίπαλο του, είχε τέσσερις ευκαιρίες για να κάνει το break, όμως ο Τιμ κατάφερε να αντιδράσει και να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ είχαμε μόλις ένα break το οποίο αποδείχτηκε και καθοριστικό. Στο ένατο game ο Τιμ κατάφερε να "σπάσει" το σερβίς του Τσιτσιπά και στη συνέχεια "κράτησε" το σερβίς του για να φτάσει στο 6-4 που του έδωσε και τη νίκη με 2-0 σετ.

Έτσι, η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά ολοκληρώθηκε στα προημιτελικά και θα τον φέρει στο Νο. 80 της παγκόσμιας κατάταξης, στην πρώτη του είσοδο στο Top 80 της ΑΤΡ βελτιώνοντας έτσι την καλύτερη του θέση κατά επτά (το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν η 87η).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ