ΤΕΝΙΣ

Ο Ντελ Πότρο σταμάτησε τον Φέντερερ

Juan Martin del Potro, of Argentina, holds up his trophy after defeating Roger Federer, of Switzerland, during the men's final at the BNP Paribas Open tennis tournament Sunday, March 18, 2018, in Indian Wells, Calif. Del Potro won 6-4, 6-7 (8), 7-6 (2). (AP Photo/Mark J. Terrill)
Juan Martin del Potro, of Argentina, holds up his trophy after defeating Roger Federer, of Switzerland, during the men's final at the BNP Paribas Open tennis tournament Sunday, March 18, 2018, in Indian Wells, Calif. Del Potro won 6-4, 6-7 (8), 7-6 (2). (AP Photo/Mark J. Terrill) AP

Μετά από ένα φανταστικό παιχνίδι ο Χουάν Ντελ Πότρο επιβλήθηκε με 2-1 σετ επί του Ρότζερ Φέντερερ και κατέκτησε το Indian Wells! (VIDEO)

Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια των τελευταίων ετών είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι φίλοι του τένις παρακολούθησαν τον τελικό του Indian Wells ανάμεσα στον Ρότζερ Φέντερερ και τον Χουάν Ντελ Πότρο.

Οι δύο τενίστες έδωσαν μία μεγάλη μάχη με τον Αργεντινό να επικρατεί με 6-4, 6-7(8), 7-6(2) και να κατακτά τον τίτλο!

Για να γίνει αντιληπτό το κατόρθωμα του Ντελ Πότρο αρκεί να αναφέρουμε ότι ο Φέντερερ φέτος έχει κάνει το καλύτερο ξεκίνημα χρονιάς στην καριέρα του (!!!) μετρώντας 17 διαδοχικές νίκες σε όλα τα τουρνουά! Μάλιστα, ο Αργεντίνος θα μπορούσε να έχει επικρατήσει και με 2-0, αν ο Ελβετός δεν έκανε τα μαγικά του στο match point του αντιπάλου του στο δεύτερο σετ!

Κύριο χαρακτηριστικό του τελικού, πέρα από το θέαμα υψηλού επιπέδου, ήταν τα νεύρα και ειδικά από την πλευρά του Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός είχε αρκετά νεύρα από την αρχή του αγώνα και αυτό επηρέασε το παιχνίδι του.

Ο αγώνας: Πως έφτασε όμως στην κατάκτηση του πρώτου τίτλου σε Master ο Ντελ Πότρο; Στο πρώτο σετ ο ο Ντελ Πότρο κατάφερε να κάνει νωρίς το break και στη συνέχεια εκμεταλλευόμενος τα πολλά αβίαστε λάθη του αντιπάλου του να κατάφερε να το κατακτήσει με 6-4.

Στο δεύτερο σετ η εικόνα του Ελβετού βελτιώθηκε. Οι δύο αθλητές κράτησαν το σερβίς τους μέχρι το 5-4 σετ με τον Φέντερερ με τη γνωστή τακτική του να "χτίζει" δύο break points χωρίς όμως να τα καταφέρνει να κάνει εύκολα το 1-1. Το σετ οδηγήθηκε στο tie break όπου ο "μαέστρος" έβγαλε και πάλι μεγάλη νευρικότητα στο παιχνίδι του, έχασε δύο set points και έδωσε την ευκαιρία στον αντίπαλο του να φτάσει σε match point με 8-7. Τελικά, ο Φέντερερ βγάζοντας ορισμένες μεγάλες άμυνες κατάφερε να πάρει τους τρεις επόμενους πόντους και να οδηγήσει τον τελικό στο τρίτο σετ.

Στο τρίτο σετ ο Φέντερερ κατάφερε να προηγηθεί με 5-4, έφτασε σε match point (40-15), αλλά τελικά ο Ντελ Πότρο είχε τις απαντήσεις. Αρχικά, ο Αργεντινός έσωσε τρία συνολικά match point του Ελβετού, στη συνέχεια έστειλε το σετ στο tie break όπου και το κατέκτησε!

Αν μη τι άλλο πρόκειται για μία δικαίωση για τον 29χρονο Αργεντινό ο οποίος μετά από τρία χειρουργεία και έχοντας φτάσει προ τριετίας, μια ανάσα από την απόσυρση έφτασε σε ένα μεγάλο τίτλο απέναντι σε έναν σπουδαίο αντίπαλο.

Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα του τελικού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ