Ο Ναδάλ ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ από πρώην Γαλλίδα υπουργό αθλητισμού

Η πρώην υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροσελίν Μπασελό, είχε κατηγορήσει τον Ραφαέλ Ναδάλ για ντόπινγκ στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής το 2016 και εκείνος ζητά αποζημίωση 100.000 ευρώ.

Η πρώην υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροσελίν Μπασελό, είχε κατηγορήσει τον κορυφαίο Ισπανό τενίστα, Ραφαέλ Ναδάλ, για ντόπινγκ στη διάρκεια τηλεοπτικής εκπομπής το 2016. Μέσω των δικηγόρων του, ο Ναδάλ της ζητά ως αποζημίωση 100.000 ευρώ συν τόκους, υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις της πρώην υπουργού προκάλεσαν προβλήματα στην καριέρα του.

Τον Μάρτιο του 2016, η Μπασελό υποστήριξε ότι ο Ισπανός τενίστας ήταν ντοπέ. Το μόνο επιχείρημα που ανέφερε, ήταν οι μήνες που ο Ναδάλ ήταν ανενεργός το 2012 λόγω τραυματισμού στον γόνατο.

"Είναι γνωστό ότι ο περίφημος τραυματισμός του Ραφαέλ Ναδάλ, που απουσίασε επτά μήνες, ήταν πραγματικά επειδή βρέθηκε θετικός έλεγχο ντόπινγκ", είπε στο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης D8 η Ροσελίν Μπασελό, η οποία ήταν υπουργός Αθλητισμού από το 2007 έως το 2010.

Ο δικηγόρος του Ναδάλ, δήλωσε στο δικαστήριο του Παρισιού, όπου δεν παρέστη ούτε ο παίκτης ούτε ο πρώην υπουργός, τη σημασία των δηλώσεων Μπασελό, και το "τεράστιο βάρος τους λόγω της θέσης που κατείχε και τις σημαντικές συνέπειες σχετικά με τους τρέχοντες ή μελλοντικούς χορηγούς του αθλητή".

Ο δικηγόρος παρουσίασε τα ιατρικά αρχεία που έδειξαν τον σοβαρό τραυματισμό στον τένοντα του αριστερού γόνατος του ισπανικού παίκτη. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Μπασελό, εξήγησε ότι η πελάτης του, στηρίχθηκε σε δημοσιεύματα εφημερίδων και σε δηλώσεις στον Τύπο άλλων αθλητών, όπως του Βέλγου, Χριστόφ Ροσούς και του αυστριακού, Ντανιέλ Κέλερερ.

"Ποιος χορηγός έχει εγκαταλείψει τον Ραφαέλ Ναδάλ ως αποτέλεσμα αυτών των δηλώσεων; Κανένας", είπε. Ο εισαγγελέας θεώρησε ότι οι κατηγορίες είναι "ιδιαίτερα σοβαρές" και ζήτησε την ποινή της, που θα ανακοινωθεί στις 16η Νοεμβρίου.

AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Πηγή: news247.gr

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24