ΤΕΝΙΣ

Ο Ναδάλ υπερασπίστηκε τον Πικέ

Spain's Rafael Nadal celebrates winning the final of the Madrid Open tennis tournament in two sets, 7-6 (10-8), 6-4, in Madrid, Spain, Sunday, May 14, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza)
Spain's Rafael Nadal celebrates winning the final of the Madrid Open tennis tournament in two sets, 7-6 (10-8), 6-4, in Madrid, Spain, Sunday, May 14, 2017. (AP Photo/Daniel Ochoa de Olza) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, καταδίκασε την αντίδραση εναντίον του Πικέ, αλλά και τον φανατισμό γενικότερα, απ' όπου και αν προέρχεται.

Ο Ζεράρ Πικέ ήταν από εκείνους που υποστήριξαν ανοιχτά τη θέση τους για το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και δέχτηκε έντονες αποδοκιμασίες από εξαγριωμένους Ισπανούς οπαδούς κατά τη διάρκεια της προπόνησής του με την εθνική ομάδα.

Ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος είναι από τη Μαγιόρκα και φανατικός οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης, καταδίκασε την αντίδραση εναντίον του Πικέ, αλλά και τον φανατισμό γενικότερα, απ' όπου και αν προέρχεται.

"Σε όποια πλευρά και αν βρίσκεσαι, η ακραία συμπεριφορά είναι κακή. Η ακρότητα γενικά, είτε είσαι ποδοσφαιριστής, είτε παίζεις τένις, ο οποιοσδήποτε φανατισμός, είναι πολύ άσχημος", τόνισε ο Ισπανός τενίστας και κατέληξε:

"Τέτοιες ακρότητες δεν οδηγούν σε τίποτα θετικό. Οι αποδοκιμασίες στον Πικέ, είναι επίσης κάτι που κάνουν άνθρωποι οι οποίοι εκφράζονται ακραία και φανατικά".

Ο Ναδάλ συνέχισε να διατηρεί ουδέτερη στάση σχετικά με το δημοψήφισμα για την απόσχιση ή όχι της Καταλονίας από την Ισπανία, αλλά καταδίκασε τη βία και τον φανατισμό.

AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ