ΤΕΝΙΣ

Ο Ναδάλ νίκησε τη ζέστη και τον εκπληκτικό Τιμ

Rafael Nadal, of Spain, reacts to winning the third set against Dominic Thiem, of Austria, during the quarterfinals of the U.S. Open tennis tournament Tuesday, Sept. 4, 2018, in New York. (AP Photo/Adam Hunger)
Rafael Nadal, of Spain, reacts to winning the third set against Dominic Thiem, of Austria, during the quarterfinals of the U.S. Open tennis tournament Tuesday, Sept. 4, 2018, in New York. (AP Photo/Adam Hunger) AP

Ο Ράφα Ναδάλ επιβλήθηκε με 0-6, 6-4, 7-5, 6-7, 7-6 επί του Τιμ και προκρίθηκε στα ημιτελικά του US Open μετά από το μεγαλύτερο σε διάρκεια ματς στην ιστορία του τουρνουά!

Την πρόκριση του στα ημιτελικά του US Open εξασφάλισε ο Ράφα Ναδάλ έπειτα από έναν μεγάλο αγώνα απέναντι στον Ντομινίκ Τιμ. Ο Ισπανός χρειάστηκε 4 ώρες και 48 λεπτά για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αυστριακού με 0-6, 6-4, 7-5, 6-7, 7-6.

Φυσικά, αυτός ήταν ο μεγαλύτερος σε διάρκεια αγώνας στην ιστορία του US Open, ενώ ο Ραφαέλ Ναδάλ έσπασε μία προσωπική του κατάρα!

Στα χρόνια που αγωνίζεται σε Grand Slam ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε επικρατήσει σε ματς στο οποίο έχασε σετ με 6-0. Τελικά, το κατάφερε και αυτό τα ξημερώματα της Τετάρτης (05/09) αφού έχασε το πρώτο σετ με 6-0 μέσα σε 23 λεπτά! Από εκεί και πέρα όμως είδαμε έναν άλλο αγώνα.

Ο Ντόμινικ Τιμ έκανε ίσως τον αγώνα της ζωής του και παρά την ήττα αξίζει το χειροκρότημα όλων των φίλων του τένις. Για να πάρει το δεύτερο σετ και να κάνει το 1-1 ο Ναδάλ χρειάστηκε δύο διαδοχικά break. Αρχικά, "έσπασε" το σερβίς του αντιπάλου του για να προηγηθεί με 5-3, ο Τιμ έκανε break back, όμως τελικά ο Ισπανός ήταν εκείνος που χαμογέλασε κατακτώντας το σετ με 6-4.

Κάτι ανάλογο έγινε και στο τρίτο σετ με τον Ναδάλ να εκμεταλλεύεται τα λάθη του Τιμ σε κάποια κρίσιμα σημεία και τελικά να κατακτά το σετ με 7-5. Εκεί κάπου όλοι περίμεναν ότι ο Ισπανός θα τελείωνε το ματς, αλλά ο Αυστριακός είχε άλλη άποψη. Με πείσμα οδήγησε το τέταρτο σετ στο tie break και τελικά το κατέκτησε με 7-6 (4),

Μεγάλη μάχη ανάμεσα στους δύο αθλητές είχαμε και στο πέμπτο σετ όπου και πάλι ο Τιμ είχε τις ευκαιρίες του να το κατακτήσει, αλλά τα αβίαστα λάθη του και κυρίως ένα smash στο φιλέ έδωσαν το σετ και τη νίκη στον Ναδάλ. Έτσι, ο Ισπανός προκρίθηκε σε έναν ακόμα ημιτελικό όπου θα αντιμετωπίσει τον Μαρτίν Ντελ Πόρτο ο οποίος νωρίτερα επιβλήθηκε με 3-1 σετ επί του Ίσνερ.

Photo credits: AP Photo/Adam Hunger

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ