ΤΕΝΙΣ

Ο Ναδάλ εμπνέεται από 14χρονο κωφό τενίστα

Ο Ναδάλ εμπνέεται από 14χρονο κωφό τενίστα

Ο Ράφα Ναδάλ προστέθηκε στη λίστα των φανατικών υποστηρικτών του 14χρονου κωφού τενίστα από την Κορέα, Ντακ Χι Λι.

Μια αναφορά του Ράφα Ναδάλ στο Twitter υπενθυμίζει σε όλους την ιστορία του νεαρότερου επαγγελματία τενίστα (της ATP), του Κορεάτη Ντακ Χι Λι.

Ο 14χρονος δεξιόχειρας εξασφάλισε τον πρώτο βαθμό του στην ATP σε τουρνουά της σειράς Futures στην Ιαπωνία. Ε και; Θα αναρωτηθεί κανείς. Ο Λι γεννήθηκε κωφός. Αυτή η παράμετρος δεν τον εμποδίζει να κυνηγήσει τα όνειρα του.

"Η συγκινητική ιστορία του #DuckHeeLee μας διδάσκει πως πρέπει να πολεμάμε. Ο νεαρότερος παίκτης στην #ATP", έγραψε ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα.

Ο Ναδάλ εμπνέεται από 14χρονο κωφό τενίστα

Στην πόλη Τσουκούμπα ο Ιάπωνας Μασατόσι Μιγιαζάκι αγκάλιασε τον Λι που τον απέκλεισε από τον 1ο γύρο, επικρατώντας με 6-1, 6-3.

"Το τένις είναι η ζωή μου", λέει ο Λι και εξηγεί πως "εί ναι δύσκολη η επικοινωνία με τους διαιτητές, τους επόπτες γραμμών. Δεν ακούω τις αποφάσεις τους, ειδικά όταν φωνάζουν out, οπότε συνεχίζω να παίζω. Αυτό είναι δύσκολο, αλλά όχι τίποτα το ιδιαίτερο".

Ο Ναδάλ εμπνέεται από 14χρονο κωφό τενίστα

Ο Λι, Νο83 στην παγκόσμια κατάταξη των τζούνιορ, θεωρεί πως είναι τυχερός γιατί "η αναπηρία μου επιτρέπει να συγκεντρωθώ στο ματς γιατί δεν μπορώ να ακούσω τίποτα. Οπότε έχω μεγαλύτερη άνεση στο να παίξω. Δεν με ενδιαφέρει το γεγονός πως δεν ακούω".

Το όνειρο του είναι να γνωρίσει το είδωλο του, τον Ρότζερ Φέντερερ και να παίξει μαζί του σε έναν αγώνα επίδειξης. Αυτό είναι εύκολο, τώρα που έμαθε την ιστορία του ο Ναδάλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ