ΤΕΝΙΣ

Ο Μπέκερ πουλά τα τρόπαια του για να καλύψει μέρος των χρεών του

Former German tennis player Boris Becker being honored at the World Group 1st Round of the Davis Cup between Germany and Czech Republic,   in Hanover, Germany,Friday March 4, 2016. (Julian Stratenschulte/dpa via AP)
Former German tennis player Boris Becker being honored at the World Group 1st Round of the Davis Cup between Germany and Czech Republic, in Hanover, Germany,Friday March 4, 2016. (Julian Stratenschulte/dpa via AP) JULIAN STRATENSCHULTE/DPA VIA AP

Ο Μπόρις Μπέκερ δίνει σε δημοπρασία τρόπαια και προσωπικά του αντικείμενα για να αποπληρώσει μέρος των χρεών του.

Σε μπελάδες βρίσκεται εδώ και δύο χρόνο ο Μπόρις Μπέκερ ο οποίος καλείται να πληρώσει ένα μεγάλο ποσό σε ιδιωτική τράπεζα του Λονδίνου. Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο του 2017 η τράπεζα "Arbuthnot, Latham and Co" ζήτησε την κατάσχεση της περιουσίας του σπουδαίου τενίστα για οφειλές.

Οι δύο πλευρές οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τον Μπέκερ να απειλείται με δέσμευση της περιουσίας του και χρεωκοπία.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι από την πλευρά του ο παλαίμαχος Γερμανός χρησιμοποιεί το ρόλο που κατέχει ως αθλητικός πρεσβευτής στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για να αποφύγει τη διαδικασία πτώχευσης. Το κεντρικό δικαστήριο της Κεντροαφρικανή Δημοκρατίας αποφάσιε πως δεν υπάρχει αυτός ο ρόλος και πως ο Μπέκερ θα πρέπει να πληρώσει.

Για αυτό το λόγο ο παλαίμαχος τενίστας δίνει σε δημοπρασία τρόπαια και προσωπικά του αντικείμενα. Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα τεθούν προς πώληση ρέπλικα του τροπαίου του US Open του 1989, ρακέτες που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ακόμα και κάλτσες του! Παράλληλα, στη δημοπρασία θα μπουν και αντικείμενα τα οποία δεν έχουν σχέση με το τένις, όπως μία χρυσή κάμερα.

Όλα αυτά για τον 51χρονο σήμερα Μπόρις Μπέκερ, ο οποίος έχει στην κατοχή του έξι τίτλους Grand Slam, ενώ τα έσοδά του μόνο από τα έπαθλα υπολογίζονται σε περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια.

Η δημοπρασία θα γίνει ηλεκτρονικά και θα ξεκινήσει στις 9 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 11 του ίδιου μήνα. Εδώ μπορείτε να δείτε την αναλυτική λίστα με τα 82 αντικείμενα.

Photo credits: Julian Stratenschulte/dpa via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ