ΤΕΝΙΣ

Ο κορονοϊός ελαχιστοποιεί τα περιθώρια για Φέντερερ και Γουίλιαμς

FILE - In this Jan. 3, 2019, file photo, Serena Williams of the United States stretches during her tennis match against Britain's Katie Boulter at the Hopman Cup in Perth, Australia. Williams, owner of a professional-era-record 23 Grand Slam singles titles, and Roger Federer, owner of a men's-record 20, are both 37 years old, far closer to the ends of their careers than anyone with a stake in the sport would care to think about. (AP Photo/Trevor Collens, File)
FILE - In this Jan. 3, 2019, file photo, Serena Williams of the United States stretches during her tennis match against Britain's Katie Boulter at the Hopman Cup in Perth, Australia. Williams, owner of a professional-era-record 23 Grand Slam singles titles, and Roger Federer, owner of a men's-record 20, are both 37 years old, far closer to the ends of their careers than anyone with a stake in the sport would care to think about. (AP Photo/Trevor Collens, File) 2019 TREVOR COLLENS/ASSOCIATED PRESS

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο του Reuters, Sudipto Ganguly, η ακύρωση του Wimbledon ελαχιστοποιεί τα περιθώρια για Grand Slam τρόπαια, για Φέντερερ και Γουίλιαμς.

Η ματαίωση του Wimbledon Championships, όχι μόνο διευρύνει την άποψη για ολοκληρωτική ακύρωση της υπόλοιπης σεζόν στο τένις αλλά μπορεί να παίξει και καθοριστικό ρόλο στην προσπάθεια των δύο κορυφαίων στην ιστορία του αθλήματος, Ρότζερ Φέντερερ και Σερίνα Γουίλιαμς, για έναν ακόμη Grand Slam τίτλο. Αυτό αναφέρει σε άρθρο του στο Reuters, ο δημοσιογράφος Sudipto Ganguly, σε μια εξορθολογισμένη και λογική προσέγγιση, αναφορικά με τη δύση της καριέρας των δύο θρυλικών μορφών του αθλήματος.

Το Wimbledon δεν θα διεξαχθεί για πρώτη φορά μετά τον δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού ενώ οι δύο διοργανώτριες αρχές του επαγγελματικού τένις, ATP και WTA, επέκτειναν την τενιστική καραντίνα μέχρι τις 13 Ιουλίου. Ολόκληρη η χωμάτινη και η χορτάρινη σεζόν ακυρώθηκαν, με τις οικονομικές επιπτώσεις να είναι ανυπολόγιστες και να τη νιώθουν περισσότερο οι τενίστες με χαμηλότερη κατάταξη και λιγότερα έσοδα.

Όλο και πληθαίνουν οι φωνές που αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην παιχτεί άλλο τένις για το υπόλοιπο του 2020, όπως ανέφεραν πρόσφατα τόσο ο επικεφαλής της Αυστραλέζικης Ομοσπονδίας, Κρεγκ Τέιλι όσο και ο Chief Executive του All England Lawn Tennis Club, Ρίτσαρντ Λιούις.

Μπορεί ο Φέντερερ να μην επηρεαστεί οικονομικά από την καραντίνα, λόγω της τεράστιας περιουσίας που έχει, ωστόσο η ακύρωση του Wimbledon θα έχει μεγάλη επίπτωση στις πιθανότητες που είχε να διευρύνει το ρεκόρ των 20 κατακτήσεων σε Grand Slam. Ο τελευταίος Major τίτλος του 38χρονου Ελβετού ήταν το Australian Open 2018 ενώ έφτασε πολύ κοντά και στο Wimbledon 2019, χάνοντας δύο Championships points στον τελικό με τον Τζόκοβιτς. Η επόμενη ευκαιρία του θα είναι το US Open, 31 Αυγούστου με 14 Σεπτεμβρίου το οποίο είχε κατακτήσει για 5η και τελευταία φορά, πριν 12 χρόνια, το 2008! Για το Roland Garros που μεταφέρθηκε μια εβδομάδα μετά το τέλος του US Open, δεν γίνεται λόγος και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Ελβετός θα πάει στο Παρίσι.

Τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει ο Φέντερερ στην επιστροφή του στα courts από τον τραυματισμό και την καραντίνα, εξήγησε ο Θρύλος του Αυστραλέζικου τένις, Τοντ Γούντμπριτζ στο Associated Press. " To ερώτημα για τον Ρότζερ είναι με τι κίνητρο θα επιστρέψει για μια ακόμη χρονιά. Όσο λιγότερο παίζεις σε αυτή την ηλικία, τόσο πιο δύσκολο είναι. Πλέον, είναι πολύ δύσκολο για τον ίδιο να κερδίσει ένα ή δύο ακόμη Grand Slam" τόνισε.

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και η Σερίνα Γουίλιαμς που τον Σεπτέμβρη γίνεται 39 ετών και τα τελευταία δύο χρόνια δείχνει ανήμπορη να κυνηγήσει το ρεκόρ των 24ων Grand Slam της Μάργκαρετ Κορτ.

Μετά τη γέννηση της κόρης της το 2017, η Αμερικανίδα έχει αγωνιστεί σε 4 τελικούς Grand Slam, χάνοντας ισάριθμες φορές. Το Wimbledon που απαιτεί δύναμη, μεγάλο σερβίς και λιγότερη σωματική καταπόνηση, ήταν μια από τις τελευταίες ευκαιρίες της Γουίλιαμς να τα καταφέρει.

Αυτό πιστεύει και η Μαρτίνα Ναβρατίλοβα: " Οι νεότεροι έχασαν μια ευκαιρία να βελτιωθούν στο χορτάρι και να μετρήσουν τις δυνάμεις τους κόντρα στους υψηλότερα καταταγμένους τενίστες. Οι μεσαίοι φαίνεται να έχουν κολλήσει και οι πιο μεγάλοι όπως ο Φέντερερ και η Σερίνα, έχουν αντίπαλο το χρόνο. Οπότε, φέτος, έχασαν μια ακόμη ευκαιρία".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Trevor Collens, File

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ