ΤΕΝΙΣ

"Ο Φέντερερ με έκανε να μοιάζω με ερασιτέχνη"

India's Somdev Devvarman plays a shot against Czech Republic's Jiri Vesely during the first days play in the Davis Cup World Group play-off tie in New Delhi, India, Friday, Sept. 18, 2015. Devvarman won the match 7-6, 6-4, 6-3. (AP Photo/Altaf Qadri)
India's Somdev Devvarman plays a shot against Czech Republic's Jiri Vesely during the first days play in the Davis Cup World Group play-off tie in New Delhi, India, Friday, Sept. 18, 2015. Devvarman won the match 7-6, 6-4, 6-3. (AP Photo/Altaf Qadri) AP

Ο Σομντέβ Ντέβαρμαν θυμήθηκε τι συνέβη στον β' γύρο του Roland Garros το 2013, απέναντι στον Ρότζερ Φέντερερ.

Στο podcast του Ινδού Σοράμπ Πάντ μίλησε ο φίλος, συμπατριώτης του και πρώην τενίστας, Σομντέβ Ντέβαρμαν, θυμίζοντας τι συνέβη όταν το 2013 είχε βρεθεί αντιμέτωπος κόντρα στον Ρότζερ Φέντερερ στον δεύτερο γύρο του Roland Garros.

Ο Ντέβαρμαν παρότι είχε χάσει καθαρά, έχει να θυμάται καλές αναμνήσεις από εκείνο το ματς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: "Ο Φέντερερ το 2013 ήρθε από μια απογοητευτική χρονιά, ειδικά με την αυταπάτη ότι θα υπερασπίζονταν τον τίτλο του στο Wimbledon ενώ υπέφερε κι από έναν άσχημο τραυματισμό στην πλάτη".

Ο Ντέβαρμαν ήταν πολύ φορμαρισμένος, αφού έφτασε τόσο στο δεύτερο γύρο του Αυστραλιανού Όπεν, όσο και στον τρίτο γύρο του Μαϊάμι Όπεν και πολλοί θεωρούσαν ότι ο Ινδός τενίστας θα μπορούσε ίσως να δημιουργήσει δυσκολίες στον Ελβετό πρωταθλητή. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά και ο ίδιος: "Πριν να αντιμετωπίσω τον Ρότζερ Φέντερερ στο Roland Garros, πολλοί με υποστήριζαν και πίστευαν ότι θα πάρω ένα καλό αποτέλεσμα. Ήταν η περίοδος που όλοι σκέφτηκαν ότι ο Ρότζερ Φέντερερ ήταν στα τελευταία στάδια της καριέρας του και ας πούμε ότι γερνούσε".

Παρά τις προσδοκίες ότι ο Ντάβερμαν θα μπορούσε να αποσπάσει κάτι παραπάνω από αυτό το ματς, ο Φέντερερ νίκησε με χαρακτηριστική άνεση 6-2, 6-1, 6-1 και πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο.

Ο Ινδός τενίστας ανέφερε ότι: "Ένιωθα fit, αλλά όταν ο Ρότζερ χτυπούσε την μπάλα, σχεδόν στεκόμουν εκεί για να βλέπω. Ανεξάρτητα, από την επιφάνεια ο Ρότζερ με έκανε να μοιάζω με ερασιτέχνη. Δεν νομίζω να έχω παίξει ποτέ τόσο καλά στην καριέρα μου και να έχω χάσει τόσο καθαρά. Ήταν μια αληθινά πολύ καλή εμπειρία για εμένα. Αντικειμενικά, ήμουν πολύ μακριά από αυτό το επίπεδο και ως εκ τούτου ήδη το να παίζω ενάντια στον Φέντερερ ήταν μια υπέροχη εμπειρία για εμένα".

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Altaf Qadri

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ