ΤΕΝΙΣ

Ντόμινικ Τιμ: Με τίτλο σκαρφαλώνει στο Νο2

Dominic Thiem, of Austria, holds up the championship trophy after defeating Alexander Zverev, of Germany, in the men's singles final of the US Open tennis championships, Sunday, Sept. 13, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Dominic Thiem, of Austria, holds up the championship trophy after defeating Alexander Zverev, of Germany, in the men's singles final of the US Open tennis championships, Sunday, Sept. 13, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Εφόσον ο Τιμ καταφέρει να κατακτήσει το Roland Garros, θα ξεπεράσει στην παγκόσμια κατάταξη τον Ραφαέλ Ναδάλ και θα βρεθεί στο Νο2 της ATP.

Ο Ντόμινικ Τιμ τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίζεται στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, όμως ο Ράφαελ Ναδάλ δεν του είχε επιτρέψει τον πρώτο του Grand Slam τίτλο.

Πριν μερικές εβδομάδες, ο 26χρονος Αυστριακός εκμεταλλεύτηκε την απουσία των Big 3 και πανηγύρισε τον παρθενικό του Major τίτλο στο Αμερικανικό Όπεν.

Αν και χωρις τουρνουά προετοιμασίας στο χώμα, ο Τιμ είναι ένα από τα μεγάλα φαβορί για την κατακτηση του Roland Garros και σε περίπτωση που τα καταφέρει, θα ξεπεράσει τον Ράφαελ Ναδάλ στο Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης.

"Ειλικρινά, δεν σκεφτόμουν καθόλου τα rankings, μέχρι σήμερα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στο US Open όμως τώρα ο στόχος είναι να αναρριχηθώ κι άλλο στην κατάταξη κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο" είχε δηλώσει στο atptour.com ο Τιμ, μετά τον θρίαμβό του στη Νέα Υόρκη.

Ναδάλ και Τιμ ενδέχεται να συναντηθούν στα ημιτελικά του φετινού Roland Garros αν και ο Αυστριακός καλείται να ξεπεράσει ένα δύσκολο πρόγραμμα με δυνατούς αντιπάλους από το ξεκίνημα της διοργάνωσης.

Στον 1ο γύρο θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή του US Open 2014, Μάριν Τσίλιτς ενώ στον 3ο διασταυρώνεται με τον φορμαρισμένο στο χώμα, Κάσπερ Ρουντ πριν το πιθανό ραντεβού στους "16" με έναν εκ των Βαβρίνκα, Μάρει, Αλιασίμ.

Στα προημιτελικά, ο πιθανότερος αντίπαλος του Τιμ είναι ο Γκάελ Μονφίς (ή ο Ντιέγκο Σβάρτζμαν).

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ