ΤΕΝΙΣ

Ντελ Πότρο: "Θέλω να ολοκληρώσω την καριέρα μου, όπως μου αξίζει"

Argentina's Juan Martin del Potro serves against Russia's Karen Khachanov during their fourth round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Monday, June 3, 2019. (AP Photo/Michel Euler)
Argentina's Juan Martin del Potro serves against Russia's Karen Khachanov during their fourth round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Monday, June 3, 2019. (AP Photo/Michel Euler) AP PHOTO/MICHEL EULER

Ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο μίλησε για τα... τελευταία μέτρα της καριέρας του, δεδομένου ότι έχει επιβαρυνθεί από συνεχόμενους τραυματισμούς τα τελευταία χρόνια.

Δεκατρείς μήνες εκτός αγώνων συμπληρώνει ο Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο, μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε στο γόνατο τον Ιούνιο του 2019. Το Queen's Championships 2019 ήταν το τελευταίο τουρνουά που πήρε μέρος και η αποθεραπεία δεν εξελίσσεται με τον καλύτερο τρόπο για τον 31χρονο Αργεντίνο.

Το πρώην Νο3 και νυν Νο128 της παγκόσμιας κατάταξης, δεν μπορεί να παίξει ακόμα τένις ελεύθερα καθώς το γόνατο συνεχίζει να τον ενοχλεί και βρίσκεται ακόμα στη διαδικασία της ενδυνάμωσης, όπως ο ίδιος δήλωσε σε podcast του ESPN. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει ώστε να ξεπεράσει το νέο πρόβλημα τραυματισμού, ο Ντελ Πότρο είναι αποφασισμένος να παλέψει για να επιστρέψει στο ATP Tour και να ολοκληρώσει την καριέρα του με τους δικούς του όρους.

"Το γόνατο συνεχίζει να μου δημιουργεί προβλήματα. Υπάρχουν καλύτερες μέρες αλλά και κάποιες όπου ο πόνος είναι αφόρητος. Όπως όλοι όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στα γόνατα, με ενοχλεί όταν ανεβαίνω σκάλες, όταν κουβαλάω βάρος ή όταν έχει υγρασία. Είναι επίπονη η προσπάθεια να επιστρέψω. Θέλω να προσπαθήσω να ολοκληρώσω την καριέρα μου όπως μου αξίζει" είπε χαρακτηριστικά ο Πύργος του Ταντίλ.

O πρωταθλητής του Αμερικανικού Όπεν το 2009, εξέφρασε την επιθυμία του να πάρει τους γονείς του σε ένα μεγάλο τουρνουά και να τον παρακολουθήσουν να αγωνίζεται κόντρα στους τοπ αντιπάλους του.

"Οι γονείς μου δεν έχουν έρθει ποτέ σε ένα μεγάλο τουρνουά, να με δουν να παίζω. Όταν ο κόσμος με ρωτάει αν θα επιστρέψω, μου δίνει κίνητρο. Πρέπει να παίξω ξανά. Πρέπει να πάω με τη μητέρα και τον πατέρα μου σε ένα τουρνουά και να πω: 'Ρότζερ, πες ένα γεια στους γονείς μου που ήρθαν από το Ταντίλ να με δουν'" πρόσθεσε.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Michel Euler

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ