ΤΕΝΙΣ

Νίκησε και τον αέρα η Σάκκαρη

Maria Sakkari of Greece serves during the St. Petersburg Ladies Trophy-2020 tennis tournament match against Belinda Bencic of Switzerland in St.Petersburg, Russia, Friday, Feb. 14, 2020. (AP Photo/Dmitri Lovetsky)
Maria Sakkari of Greece serves during the St. Petersburg Ladies Trophy-2020 tennis tournament match against Belinda Bencic of Switzerland in St.Petersburg, Russia, Friday, Feb. 14, 2020. (AP Photo/Dmitri Lovetsky) AP

Μέσα σε συνθήκες πολύ δυνατού αέρα, εντελώς ακατάλληλου για τένις, η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε μια πολύ δύσκολη ανατροπή κόντρα στην Τερέζα Μαρτίτσοβα για να προκριθεί στον 3ο γύρο του Total Open στη Ντόχα!

Οι καιρικές συνθήκες όσον αφορά στον δυνατό άνεμο έκαναν απίστευτα δύσκολη την προσπάθεια των τενιστριών που αγωνίστηκαν στη Ντόχα το απόγευμα της Τρίτης με τη Μαρία Σάκκαρη και την Τερέζα Μαρτίντσοβα να μην αποτελούν εξαίρεση!

Τελικά, η Μαρία χρειάστηκε να κάνει υπερπροσπάθεια στο κρίσιμο δεύτερο σετ το οποίο και κέρδισε στις λεπτομέρειες για να κάμψει τις φοβερές αντιστάσεις της Νο157 τενίστριας στον κόσμο, Μαρτίντσοβα πριν καταφέρει να την κερδίσει με 3-6, 7-6(5), 6-0.

Οι μεγάλες τενίστριες κερδίζουν ακόμα και στην όχι καλύτερή τους μέρα και κάτι τέτοιο συνέβη στη SakkAttack που δεν εμφανίστηκε σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση στα δύο πρώτα σετ, πιθανώς και λόγω των πολλών μποφόρ που αντικειμενικά έστελναν τη μπάλα...όπου να'ναι και οι δύο τενίστριες χρειαζόταν να αλλάζουν διαρκώς το footwork τους σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Η Σάκκαρη έμεινε με σετ και δύο φορές με break πίσω στο δεύτερο σετ αλλά δεν το έβαλε κάτω παρά το γεγονός ότι τα λάθη έρχονται σωρηδόν στο συγκεκριμένο σημείο.

Ο άνεμος δεν ενοχλούσε όμως μόνο τη Μαρία αλλά και την αντίπαλό της που τελικά δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμά της, έχασε στις λεπτομέρειες το tie break του δεύτερου σετ και στη συνέχεια κατέρρευσε εντελώς αγωνιστικά και πνευματικά.

Η νίκη αυτή στέλνει τη Σάκκαρη στον τρίτο γύρο της Ντόχα και σε ευκαιρία "εκδίκησης" από την ήττα της από την Αρίνα Σαμπαλένκα στο Ντουμπάι ακριβώς μια βδομάδα πριν!

Ο δυνατός αέρας δεν επηρέασε τις Μπάρτι, Πλίσκοβα και Μουγκουρούθα που πέτυχαν σχετικά άνετες νίκες ενώ η ακούραστη Έλενα Ριμπάκινα συνεχίζει απτόητη σώζοντας match point κόντρα στην Άλισον Φαν Ούιτβανκ για να προκριθεί στις "16" της διοργάνωσης.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ