ΤΕΝΙΣ

Νίκη με τρομερή ανατροπή για Τζόκοβιτς

Novak Djokovic, of Serbia, serves to Roberto Bautista Agut, of Spain, during the semifinals at the Western & Southern Open tennis tournament Friday, Aug. 28, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II)
Novak Djokovic, of Serbia, serves to Roberto Bautista Agut, of Spain, during the semifinals at the Western & Southern Open tennis tournament Friday, Aug. 28, 2020, in New York. (AP Photo/Frank Franklin II) AP PHOTO/FRANK FRANKLIN II

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πραγματοποίησε τρομερή ανατροπή κόντρα στον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, αντιμετωπίζοντας και προβλήματα με τη φυσική του κατάσταση, και συνεχίζει το αήττητο σερί του για το 2020.

Ακόμα μια μαγική απόδραση προσθέτει στη συλλογή ο πιο δυνατός πνευματικά τενίστας όλων των εποχών, Νόβακ Τζόκοβιτς! Ο Νο1 τενίστας στον κόσμο έδωσε μια απολαυστική, εξοντωτική σωματικά και για τους παίκτες μάχη με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ, είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του και θέματα με τραυματισμό και φυσική κατάσταση αλλά, παρόλα αυτά, κατάφερε να κερδίσει τον μαχητικό Ισπανό με 4-6, 6-4, 7-6 (0) και να προκριθεί στον τελικό του Western and Southern Open.

Για αυτά τα ματς μας έλειψε η αγωνιστική δράση τόσους μήνες τώρα και οι δύο τενίστες, αν και δεν είχαν κοινό μπροστά τους, τα έδωσαν όλα σε ένα ματς που "άλλαξε χέρια" κάμποσες φορές και άφησε ικανοποιημένο ακόμα και τον πιο απαιτητικό φίλο του τένις.

Ο Μπαουτίστα έφτασε, όπως και ο Γκαέλ Μονφίς νωρίτερα στη σεζόν στο Ντουμπάι, πολύ κοντά στο να οδηγήσει τον Νόλε στην πρώτη φετινή του ήττα αλλά ούτε αυτός το κατάφερε. Σέρβιρε για το ματς στο 6-5 του τρίτου σετ που εξελίχθηκε σε "ροντέο", αλλά ένας εξαντλημένος αλλά αρνούμενος να χάσει Τζόκοβιτς, έκανε ένα απίστευτο φινάλε στο ματς οδηγώντας το σετ σε tie break και κερδίζοντας το με το εντυπωσιακό 7-0.

Στο 22-0 βρίσκεται πια ο Τζόκοβιτς σε αυτό το παράξενο 2020 και προκρίνεται στον 51ο (!) τελικό Masters διεκδικώντας το 35ο τρόπαιο του εκεί, αριθμός ρεκόρ. Εκεί θα συναντήσει τον Μίλος Ράονιτς, τον δήμιο του Στέφανου Τσιτσιπά τον οποίο έχει κερδίσει δις στο παρελθόν σε τελικούς Masters. Το ματς ήταν μια τρομερή baseline μάχη ανάμεσα σε μετρ του είδους, ένα "σκάκι" που είχε διαφορετικούς νικητές σε πάρα πολλά κομμάτια της αναμέτρησης.

Ο Μπαουτίστα ήταν γενικά καλύτερος του Νόλε στο πρώτο σετ, κέρδισε τη μάχη της βασικής γραμμής στο συγκεκριμένο σημείο του αγώνα και οδήγησε τον Νόλε σε plan b με dropshots ώστε να ανεβάσει τον Ισπανό στο φιλέ. Η στρατηγική δεν έπιασε τόπο με τον Αγούτ να κάνει το 1-0 και να βάζει πλώρη για την 4η σερί νίκη του σε hard court επί του Σέρβου.

Ο Νόλε αντέδρασε όμως.

Δεν έπιασε κορυφαία στάνταρντ απόδοσης αλλά ανέβασε ένα κλικ την επιθετικότητα του και την ποιότητα των επιστροφών έστω και αν το σερβίς του είχε θέματα. Με δύο breaks, το δεύτερο στο 5-4, ισοφάρισε το ματς με τους δύο τενίστες να αντιμετωπίζουν ήδη ζητήματα κούρασης, όντας εκτός αγωνιστικού ρυθμού μετά από τόσο μεγάλη αγωνιστική αποχή.

Το τρίτο σετ ήταν και το πιο παράξενο στην εξέλιξή του μιας και είχε σερί κερδισμένων games και από τους δύο τενίστες. Ο Αγούτ έκανε καλύτερη αρχή, έκανε πρώτος το break στο 2-1 πριν υποστεί κατάρρευση και βρεθεί πίσω με 5-2 και 0-30 και ξεκινήσει τη δική του αντεπίθεση. Αυτή τη φορά, ο Νόλε άρχισε το ένα λάθος μετά το άλλο και το 5-2 έγινε 5-6 με τον Αγούτ να σερβίρει για το ματς και τον Σέρβο, ξεκάθαρα, εξαντλημένο και με ενοχλήσεις. Και όμως έκανε και πάλι το θαύμα του!

Στην προοπτική της ήττας, κατάφερε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του παρά τις δύσκολες συνθήκες, έβγαλε άπιαστες μπάλες για να ισοφαρίσει σε 6-6 και κάπου εκεί "σκότωσε" πνευματικά τον αντίπαλό του που εμφανώς τρακαρισμένος δεν κέρδισε ούτε πόντο στο tie break.

Ακόμα ένα ραντεβού με την ιστορία τον περιμένει το βράδυ του Σαββάτου...

MEN'S DRAW | WOMEN'S DRAW | OOP (-7h)

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Frank Franklin II

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ