ΤΕΝΙΣ

Νίκη για Τσιτσιπά στο Τόκιο, επιστροφή σε τελικό για Παγδατή

Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Croatia's Ivo Karlovic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena)
Greece's Stefanos Tsitsipas returns the ball to Croatia's Ivo Karlovic during their first round match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium, Sunday, May 28, 2017 in Paris. (AP Photo/Christophe Ena) AP PHOTO/CHRISTOPHE ENA

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρήκε τον τρόπο και εξασφάλισε την πρόκρισή του στον 2ο προκριματικό γύρο του Rakuten Japan Open, που διοργανώνεται στο Τόκιο. Επέστρεψε σε τελικό ο Παγδατής, πρωταθλήτρια στην Κίνα η Γκαρσία.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς εξασφάλισε την πρόκρισή του στον 2ο προκριματικό γύρο του Rakuten Japan Open, που διοργανώνεται στο Τόκιο. Ο Έλληνας αθλητής επικράτησε του Ιάπωνα, Τατσούμα Ίτο, με 2-1 σετ και πλέον απέχει μια νίκη από το κυρίως ταμπλό της ATP World Tour 500 διοργάνωσης. Στον επόμενο αγώνα, θα αντιμετωπίσει το No73 της παγκόσμιας κατάταξης, Φρανς Τιαφό. Η αναμέτρηση ήταν αρκετά σκληρή, με τον 19χρονο Έλληνα τενίστα να παίρνει τη νίκη με 4-6, 7-6 (5), 6-2, έπειτα από 2 ώρες και 14 λεπτά.

Επέστρεψε σε τελικό ο Παγδατής

Εξάλλου, ο Μάρκος Παγδατής κατάφερε να κλείσει το εξ αναβολής λόγω κακοκαιρίας ματς της προημιτελικής φάσης του Chegdu Open κόντρα στον Γεν-Χσουν Λου με 6-3, 6-2. Μετά, έπαιξε στα ημιτελικά με τον Γκουίδ Πέγια και επικράτησε με 2-1 σετ (5-7, 6-4, 6-2) του Αργεντινού αντιπάλου του, παίρνοντας την πρόκριση σε τελικό ATP διοργάνωσης έπειτα από 20 μήνες, ενώ θα διεκδικήσει τον 5ο συνολικά τίτλο στην καριέρα του. Αντίπαλός του θα είναι ο Ντένις Ιστόμιν, με τον οποίον έχει παίξει τέσσερις φορές στο παρελθόν και οι νίκες είναι μοιρασμένες.

Πρωταθλήτρια στην Κίνα η Γκαρσία

Τέλος, με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε την πορεία της στο Wuhan Open η Καρολίν Γκαρσία, καθώς η Γαλλίδα τενίστρια μετά την Μαρία Σάκκαρη έκαμψε την αντίσταση της Άσλεϊ Μπάρτι στον τελικό, έπειτα από μια μεγάλη ανατροπή και κατέκτησε τον σπουδαιότερο τίτλο στην καριέρα της. Η Γκαρσία σήκωσε για 1η φορά Premier 5 τρόπαιο, ενώ συνολικά έφτασε τα τέσσερα τρόπαια.

AP Photo/Christophe Ena

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ