ΤΕΝΙΣ

Νέα "βασίλισσα" του US Open η Στίβενς!

Sloane Stephens, of the United States, holds up the championship trophy after beating Madison Keys, of the United States, in the women's singles final of the U.S. Open tennis tournament, Saturday, Sept. 9, 2017, in New York. (AP Photo/Adam Hunger)
Sloane Stephens, of the United States, holds up the championship trophy after beating Madison Keys, of the United States, in the women's singles final of the U.S. Open tennis tournament, Saturday, Sept. 9, 2017, in New York. (AP Photo/Adam Hunger) AP

Η Σλόαν Στίβενς ήταν καταιγιστική απέναντι στην Μάντισον Κις και σε μόλις μια ώρα αγώνα κατάφερε να νικήσει 2-0 σετ και να κατακτήσει το US Open, που είναι το παρθενικό Grand Slam στην τροπαιοθήκη της.

Πριν μερικές εβδομάδες ήταν αρκετές θέσεις κάτω από το Νο900 στην παγκόσμια κατάταξη. Η Αμερικανίδα κατάφερε να καλύψει ένα χαμένο έδαφος 12 μηνών και από το Νο934 να βρεθεί στο Νο17 της WTA. Από τα ξημερώματα (10/9), εκπλήρωσε ένα από τα μεγάλα της όνειρα, να κατακτήσει έναν Grand Slam τίτλο και δη αυτόν στην πατρίδα της.

Η Σλόαν Στίβενς ήταν καταιγιστική, ανεπανάληπτη απέναντι στην συμπατριώτισσά της, Μάντισον Κις, στον πρώτο αμερικανικό εμφύλιο στο US Open μετά το 2002, όταν η Σερένα Ουίλιαμς νίκησε την αδελφής της, Βίνους. Η Στίβενς, λοιπόν, χρειάστηκε μόλις μια ώρα αγώνα για νικήσει 2-0 σετ την αντίπαλό της και να γίνει η νέα "βασίλισσα" της νεϋορκέζικου major τουρνουά.

Πήρε το πρώτο σετ με 6-3, ενώ στο δεύτερο δεν έχασε ούτε ένα γκέιμ, το έκανε δικό της με 6-0 και έγραψε τον πιο ονειρεμένο επίλογο σε ένα φανταστικό -για την ίδια- καλοκαίρι.

Πέρυσι το καλοκαίρι, η τενίστρια από τη Φλόριντα είχε έναν άσχημο τραυματισμό στο αριστερό της πόδι, που την άφησε εκτός δράσης για ένα χρόνο, αλλά δεν το έβαλε κάτω, πάλεψε, επανήλθε και έδωσε τις απαντήσεις της. Είδε από το σπίτι της το US Open του 2016, ενώ έκανε εγχείρηση την περίοδο που γινόταν το φετινό Australian Open, το τουρνουά που είχε φτάσει στην 4άδα το 2013.

Η 24χρονη έγινε η 4η Αφροαμερικανίδα που κατακτά το US Open μετά τις Αλθία Γκίμπσον και τις αδελφές Ουίλιαμς. Αυτός ήταν ο πέμπτος τελικός της καριέρας της και κατέκτησε τον πέμπτο της τίτλο, μετά το Washington Open (2015), το Auckland Open (2016), το Mexican Open (2016) και το Charleston Open (2016). Τέλος, θα γίνει πλουσιότερη κατά 3,7 εκα. δολάρια, κερδίζοντας τη μεγαλύτερη επιταγή που δόθηκε ποτέ σε τενίστρια.

AP Photo/Adam Hunger

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ