ΤΕΝΙΣ

Νέα τουρνουά και νέο σύστημα WTA Rankings

Mexico's Renata Zarazua holds her racket as she waits for Slovenia's Tamara Zidansek to serve, in their quarterfinal match at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Thursday, Feb. 27, 2020.(AP Photo/Rebecca Blackwell)
Mexico's Renata Zarazua holds her racket as she waits for Slovenia's Tamara Zidansek to serve, in their quarterfinal match at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Thursday, Feb. 27, 2020.(AP Photo/Rebecca Blackwell) AP

Η WTA ανακοίνωσε νέα τουρνουά, μετά την επιστροφή της δράσης λόγω κορονοϊου ενώ, στο πλαίσιο που εφαρμόστηκε και στην ATP, θα χρησιμοποιηθεί νέο μοντέλο για τη βαθμολόγηση στην παγκόσμια κατάταξη.

Συγκεκριμένα, το σύστημα βαθμολόγησης της WTA είναι το λεγόμενο "Best 16" και αναφέρεται στα 16 καλύτερα τουρνουά της κάθε τενίστριας σε βάση 52 εβδομάδων. Όπως στους άνδρες, έτσι και στις γυναίκες, αυτή η περίοδο μεγαλώνει στους 22 μήνες (Μάρτιος '19 - Δεκέμβριος '20) και σε αυτό το διάστημα ένα τουρνουά δεν μπορεί να μετρηθεί δύο φορές.

Για παράδειγμα, αν η Μπιάνκα Αντρέσκου δεν πάει καθόλου στη Νέα Υόρκη για να υπερασπιστεί τον τίτλο της, θα κρατήσει τους βαθμούς που πήρε από την περσινή κατάκτηση του US Open.

To WTA Tour ξεκινάει στις 03 Αυγούστου στο Παλέρμο της Ιταλίας, με την WTA να ανακοινώνει δύο ακόμη τουρνουά την αμέσως επόμενη εβδομάδα στην Πράγα και στο Λέξινγκτον των ΗΠΑ.

"Καθώς η WTA επιστρέφει στη δράση για το 2020, είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε νέες ευκαιρίες στις τενίστριες να αγωνιστούν. Είμαστε χαρούμενοι που υποδεχόμαστε την Πράγα και το Λέξινγκτον στο καλεντάρι μας για το 2020", είπε ο Πρόεδρος της WTA, Στιβ Σάιμον.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ