ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ - Τσιτσιπάς 2-0: Τρομερός ο "Rafa Power", πάλεψε όσο μπορούσε ο Στέφανος

Spain's Rafael Nadal, right, is congratulated by Greece's Stefanos Tsitsipas after winning their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019.(AP Photo/Andy Brownbill)
Spain's Rafael Nadal, right, is congratulated by Greece's Stefanos Tsitsipas after winning their semifinal at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Thursday, Jan. 24, 2019.(AP Photo/Andy Brownbill) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ προκρίθηκε για 11η φορά στον τελικό του τουρνουά της Ρώμης, νικώντας 2-0 σετ τον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος πάλεψε όσο μπορούσε, αλλά δεν κατάφερε να νικήσει ξανά τον Ισπανό "βασιλιά" του χώματος. (VIDEO)

Στο τουρνούα της Μαδρίτης τον νίκησε, αλλά στη Ρώμη ήταν πολύ δύσκολο να κάνει το back to back. Όταν ο Ραφαέλ Ναδάλ βρίσκεται σε καλή κατάσταση στη χωμάτινη επιφάνεια, είναι σχεδόν αδύνατον να χάσει από οποιονδήποτε τενίστα.

Ο Ισπανός είχε πληγωμένο εγωισμό στη μάχη του με τον Στέφανο Τσιτσιπά, ήθελε να πάρει την εκδίκησή του και τα κατάφερε, φτάνοντας δίκαια στην πρόκριση στον τελικό του τουρνουά της Ρώμης για 11η φορά στην καριέρα του, διεκδικώντας το ένατο τρόπαιο.

Ο Rafa Power επιβλήθηκε 2-0 σετ, κάνοντας από ένα μπρέικ σε κάθε σετ. Πήρε το πρώτο με 6-3 γκέιμ, το δεύτερο με 6-4 και απέκλεισε τον 20χρονο πρωταθλητή μας, ο οποίος από τη Δευτέρα (20/5) θα βρίσκεται στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη του Ισπανού σε πέντε αναμετρήσεις καριέρας κόντρα στον 20χρονο, ο οποίος ολοένα και ανεβαίνει, κοντράρει στα ίσια τους κορυφαίους του κόσμου και συγκαταλέγεται πλέον στην ελίτ του παγκοσμίου τένις.

Στο πρώτο σετ, ο Ναδάλ κατάφερε να κάνει μπρέικ μόλις στο πρώτο σερβίς του Τσιτσιπά, κράτησε το δικό του μέχρι τέλους και επιβλήθηκε με 6-3. Ένα μπρέικ ήταν αρκετό και στο δεύτερο σετ, όπου ο πρωταθλητής μας έβγαλε ορισμένα εξαιρετικά χτυπήματα, όμως ο Ισπανός βρέθηκε σε τρομερή κατάσταση και οι απαντήσεις του ήταν εκπληκτικές. Το 6-4 έφερε και την πρόκριση για τον τενίστα από τη Μαγιόρκα, ο οποίος το πανηγύρισε δεόντως.

Ο Ναδάλ προκρίθηκε σε τελικό Masters 1000 διοργάνωσης για 50ή φορά στην καριέρα του. Μάλιστα, εδώ και λίγες μέρες μοιράζεται το ρεκόρ των περισσότερων Masters 1000 τίτλων, με 33 τρόπαια και θέλει να τα κάνει 34, πατώντας στην κορυφή της σχετικής κατηγορίας. Επιπλέον, παρέμεινε αήττητος σε αγώνες ημιτελικών στο Internazionali BNL d' Italia.

Όσο για τον Τσιτσιπά, με τους 4080 πόντους που έχει ήδη, θα βρίσκεται πάνω από τον Ιάπωνα, Κέι Νισικόρι, ο οποίος έμεινε στους 3860. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε και τη βοήθεια του Αργεντινού, Ντένις Σβάρτσμαν. Τα καλύτερα πάντως είναι μπροστά του, αυτό είναι το μόνο σίγουρο...

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του Sport24.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ