ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: Το χειρότερο ξεκίνημα της 15ετίας

Spain's Rafael Nadal leaves the court after losing to Austria's Dominic Thiem in a semifinal match at the Barcelona Open Tennis Tournament in Barcelona, Spain, Saturday, April 27, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez)
Spain's Rafael Nadal leaves the court after losing to Austria's Dominic Thiem in a semifinal match at the Barcelona Open Tennis Tournament in Barcelona, Spain, Saturday, April 27, 2019. (AP Photo/Manu Fernandez) AP PHOTO/MANU FERNANDEZ

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έχει μείνει χωρίς τίτλο μέσα στο 2019 και αυτό είναι το χειρότερο ξεκίνημα σεζόν για τον Ισπανό από το 2004 και μετά!

Δίχως αμφιβολία ο Ραφαέλ Ναδάλ είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στο τένις και σίγουρα έχει περάσει πολλά στην καριέρα του. Οι τραυματισμοί αποτέλεσαν συχνά πυκνά μεγάλο εμπόδιο για τον Ισπανό τενίστα, όμως πάντοτε έβρισκε τρόπο να τους ξεπερνά και να επιστρέφει πιο δυνατός.

Αυτός μαρτυρούν άλλωστε και οι 91 τίτλοι του 32χρονου τενίστα.

Ειδικά, στο χώμα θεωρείται ως ο καλύτερος αθλητής όλων των εποχών και εκεί έχει κατακτήσει του 57 τίτλους του. Φέτος, όχι μόνο η χωμάτινη επιφάνεια, αλλά γενικότερα η σεζόν δεν πάει καλά στον Ναδάλ παρά το γεγονός ότι παραμένει στη δεύτερη θέση της Παγκόσμιας κατάταξης.

Αυτό μαρτυρά και το αρνητικό ρεκόρ δεκαπενταετίας που έχει ο Ισπανός. Για την ακρίβεια είναι η πρώτη φορά από το 2004 που ο Ναδάλ ολοκληρώνει τους πρώτους τέσσερις μήνες μιας σεζόν χωρίς να έχει κατακτήσει κάποιον τίτλο.

Βέβαια, υπάρχει μία σημαντική λεπτομέρεια. Τότε ο "Ράφα" ήταν στην αρχή της καριέρας του και προσπαθούσε να βρει το δρόμο προς την επιτυχία. Φέτος, έχει αγωνιστεί πέντε τουρνουά και η καλύτερη παρουσία του ήταν στο Αυστραλιανό Όπεν όπου έφτασε μέχρι τον τελικό. Στα άλλα τέσσερα τουρνουά τρεις φορές έχει αποκλειστεί στα προημιτελικά και μία φορά στους "16".

Εκεί που πρέπει να σταθούμε είναι στο τι κάνει στη χωμάτινη επιφάνεια. Αρκεί να αναφέρουμε πως σε οκτώ αγώνες φέτος μετρά έξι νίκες και δύο ήττες. Είναι χαρακτηριστικό πως δύο ήττες είχε αθροιστικά τα δύο προηγούμενα χρόνια! Για τη ακρίβεια το 2016 έκλεισε τη χωμάτινη περίοδο με ρεκόρ 21-1 και πέρσι είχε 26-1!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Ναδάλ έχει ολοκληρώσει χρονιές στη χωμάτινη επιφάνεια με τρομερά ρεκόρ. Για παράδειγμα το 2005 είχε το εξωπραγματικό 50-2, ενώ το 2006 και το 2010 δεν γνώρισε καμία ήττα.

Όλα αυτά μαρτυρούν πως ο Ισπανός σίγουρα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ