ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: "Θα ήταν πρόβλημα η γρήγορη μετάβαση στο χώμα"

Spain's Rafael Nadal pumps his fist as he defeats Spain's Pablo Andujar in the opening round of the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Tuesday, Feb. 25, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Spain's Rafael Nadal pumps his fist as he defeats Spain's Pablo Andujar in the opening round of the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Tuesday, Feb. 25, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP

Ο Ράφαελ Ναδάλ παραδέχθηκε ότι η γρήγορη μετάβαση από τα Αμερικάνικα hard courts στα Ευρωπαϊκά χωμάτινα τουρνουά, ήταν ο σημαντικότερος λόγος της απόφασής του να παρακάμψει το US Open και να αφοσιωθεί στο Roland Garros.

Η πανδημία του κορονοϊού και η αβεβαιότητα σχετικά με την καραντίνα των Ευρωπαίων αθλητών, μόλις επιστρέψουν στη βάση τους, έχει κάνει πολλούς παίκτες να σκέφτονται διπλά τη συμμετοχή τους στο Αμερικανικό Όπεν.

Πολλοί τοπ αθλητές, έχουν ήδη ανακοινώσει την απόφασή τους να μην ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το πράγμα και για τους υπόλοιπους τενίστες, μιας και απομένουν τρεις εβδομάδες για την έναρξη του US Open.

Ένας από τους τοπ που δεν θα βρεθούν στο Flushing Meadows είναι και ο υπερασπιστής του τίτλου, Ράφαελ Ναδάλ.

"Η κατάσταση φαίνεται ότι δεν είναι ακόμα ελεγχόμενη και αυτό με έκανε να αποφασίσω να μην παίξω στο US Open, μετά και από κουβέντα που έκανα με την ομάδα μου. Το καλεντάρι των τουρνουά, μετά από μια μεγάλη απουσία, είναι εξίσου σημαντικός λόγος. Είναι επικίνδυνο για το σώμα μου να πάω από το hard court στο χώμα, χωρίς να έχω τον απαραίτητο χρόνο για προετοιμασία. Θα έβαζε σε κίνδυνο το μέλλον μου", παραδέχθηκε ο Ναδάλ.

Mε τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο 34χρονος Ισπανός αναμένεται να αγωνιστεί σε τρεις συνεχόμενες εβδομάδες στο tour, παίρνοντας μέρος στο Rome Masters (20/09) και στο Γαλλικό Όπεν (27/09) εκεί όπου θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ με τα 20 Grand Slam.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ