ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: Πρέπει να υπερασπιστεί 5.360 πόντους σε επτά εβδομάδες

Spain's Rafael Nadal walks on the court in his men's final match against Taylor Fritz of the U.S. at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Spain's Rafael Nadal walks on the court in his men's final match against Taylor Fritz of the U.S. at the Mexican Tennis Open in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Η επιστροφή στην δράση περιλαμβάνει ένα... βουνό για τον Ράφαελ Ναδάλ, ο οποίος θα πρέπει να υπερασπιστεί 5.360 πόντους μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.

Ο Ράφαελ Ναδάλ καλείται να υπερασπιστεί 5.360 πόντους από την περσινή του πορεία στα τουρνουά, μέσα σε διάστημα εφτά εβδομάδων από την επανέναρξη του ATP Tour, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αν δεν αλλάξει κάτι στο σύστημα βαθμολόγησης (συζητιέται το ενδεχόμενο εισαγωγής νέου αλγόριθμου για τον υπολογισμό των υπό υπεράσπιση πόντων), ο Ράφα έχει να υπερασπιστεί τους τίτλους σε US Open (2000), Rome Masters (1000), Madrid Masters (360) και Roland Garros (2000) σε ένα απίστευτα δύσκολο, ακόμα και για τον Ναδάλ, πρόγραμμα.

Κυκλοφορούν φήμες ότι η ATP σκέφτεται να εισαγάγει ένα νέο αλγόριθμο για τις εναπομείναντες εβδομάδες της φετινής σεζόν που θα είναι πιο δίκαιος για τους παίκτες που καλούνται να υπερασπιστούν πόντους από την περσινή σεζόν και έχασαν την ευκαιρία να το κάνουν στα τουρνουά που ακυρώθηκαν.

Υπάρχει η σκέψη να διαιρεθούν οι πόντοι που έχει ο κάθε τενίστας με τις 52 εβδομάδες της σεζόν και το αποτέλεσμα να κλιμακώνεται κάθε εβδομάδα, με κάποιον αλγόριθμο που θα αποβάλει τη μεγάλη πίεση από τους τενίστες για την υπεράσπιση των περσινών τους πόντων.

Ναδάλ: Πρέπει να υπερασπιστεί 5.360 πόντους σε επτά εβδομάδες

Είναι δεδομένο ότι ο Ναδάλ, όπως και οι άλλοι κορυφαίοι τενίστες, θα πρέπει να κάνουν σοφή επιλογή στα τουρνουά που θα πάρουν μέρος.

Για παράδειγμα, αν ο 34χρονος αποφασίσει να παίξει στο US Open και προχωρήσει μέχρι τα ημιτελικά, είναι εξαιρετικά απίθανο να προλάβει την αμέσως επόμενη εβδομάδα να μεταβεί στο Madrid Masters.

Ακόμα και το Rome Masters είναι δύσκολο να επιλεγεί από τους top, αφού ακολουθεί "καπάκι" το Γαλλικό Όπεν.

Πηγή: Tennis24

AP Photo/Rebecca Blackwell

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ