ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: "Πρέπει να είμαι στα καλύτερά μου για να το πάρω"

Spain's Rafael Nadal returns the ball to Serbia's Dusan Lajovic during their Italian Open tennis tournament match, in Rome, Friday, Sept. 18, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP)
Spain's Rafael Nadal returns the ball to Serbia's Dusan Lajovic during their Italian Open tennis tournament match, in Rome, Friday, Sept. 18, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP) AP

Ένα εντελώς διαφορετικό Roland Garros από τα προηγούμενα, περιμένει ο Ράφαελ Ναδάλ όπως δήλωσε ο ίδιος στην επίσημη συνέντευξη Τύπου πριν την έναρξη των υποχρεώσεών του στο Παρίσι.

Ο Βασιλιάς του χώματος και 12 φορές πρωταθλητής της διοργάνωσης, μίλησε για τις δυσκολίες της φετινής διοργάνωσης και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να βρεθεί στην καλύτερή του κατάσταση για να έχει ελπίδες για τον 20ο Grand Slam τίτλο της καριέρας του.

Το Γαλλικό Όπεν από το τέλος Μαΐου που διεξάγεται παραδοσιακά, φέτος θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Φθινοπώρου γεγονός που επηρεάζει τις κλιματολογικές συνθήκες και τη συμπεριφορά των γηπέδων ενώ η νέα οροφή στο Philippe Chatrier, οι καινούργιες μπάλες και η "φούσκα" για τον κορονοϊό, έχουν αλλάξει εντελώς την εικόνα που είχε συνηθίσει ο Ναδάλ τα προηγούμενα χρόνια.

"Αυτό που χρειάζεται είναι η σωστή ενέργεια για να δεχθείς κάθε αλλαγή. Αυτό θα κάνω. Θα προσπαθήσω να μείνω αισιόδοξος αν και ξέρω ότι οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές για μένα. Θα το δεχθώ και θα προσπαθήσω να παρουσιάσω την καλύτερη εκδοσή μου για να έχω ελπίδες για τον τίτλο" είπε ο Ναδάλ ο οποίος εκανε ξεχωριστή αναφορά για τις καινουργιες μπάλε τις οποίες χαρακτήρισες βαριές και αργές, κάτι που δεν ευνοεί το παιχνίδι του στο χώμα.

"Θα προσπαθήσω να ηρεμήσω και να δεχθώ ότι είναι μια ξεχωριστή χρονιά. Είμαι εδώ για να δώσω στον εαυτό μου την ευκαιρία να το διασκεδάσει και φυσικά να βάλω τα δυνατά μου για να είμαι ανταγωνιστικός και να παλέψω για τον τελικό στόχο" πρόσθεσε.

Ο Ναδάλ που προέρχεται από την ήττα στα προημιτελικά της Ρώμης από τον Ντιέγκο Σβάρτζμαν, ρωτήθηκε και για την άποψη του Νόβακ Τζόκοβιτς ο οποίος είχε πει ότι ο Ράφα είναι το φαβορί για το Παρίσι αλλά δεν είναι ανίκητος στο χώμα.

"Ναι, αυτό είναι 100% αληθές. Ποτέ δεν ήμουν ανίκητος στο χώμα. Με έχει κερδίσει αρκετές φορές. Την ίδια στιγμή είναι αλήθεια ότι είχα πολλές επιτυχίες σε αυτή την επιφάνεια. Οι συνθήκες είναι πιθανότατα οι πιο δύσκολες για μένα στο Roland Garros για πολλούς διαφορετικούς λόγους. Εντελώς διαφορετικές μπάλες. Οι μπάλες είναι πολύ αργές και βαριές. Έχει κρύο και οι συνθήκες παιχνιδιού είναι αργές" τόνισε χαρακτηριστικά.

"Φυσικά και η προετοιμασία ήταν διαφορετική από τη συνηθισμένη. Αλλά ξέρετε κάτι, είμαι εδώ για να παλέψω και να αγωνιστώ με την υψηλότερη ένταση, να προπονηθώ με τη σωστή συμπεριφορά για να έχω μια ελπίδα. Αυτός είναι ο βασικός στόχος για μένα" υπογράμμισε ο κορυφαίος όλων των εποχών στο χώμα.

Ο Ναδάλ θα αντιμετωπίσει τον Ίγκορ Γερασίμοφ στην πρεμιέρα του Γαλλικού Όπεν ενώ έχει στο ταμπλό του επίσης τους δύο φιναλίστ του Αμερικανικού Όπεν, Αλεξάντερ Ζβέρεφ (πιθανός προημιτελικός) και Ντόμινικ Τιμ (πιθανός ημιτελικός).

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ