ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ για Τζόκοβιτς: "Πρέπει να έχουμε αυτοέλεγχο στο κορτ"

Rafael Nadal, right, of Spain and Novak Djokovic of Serbia pose with their trophies at the end of their final match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Rafael Nadal, right, of Spain and Novak Djokovic of Serbia pose with their trophies at the end of their final match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκανε τις παραδοσιακές δηλώσεις πριν από την έναρξη του Masters της Ρώμης και σχολίασε, φυσικά, τον πρόσφατο αποκλεισμό με default του Νόβακ Τζόκοβιτς από το US Open.

Εάν ένας τενίστας έχει σχεδόν πετύχει τον απόλυτο αυτοέλεγχο στο κορτ, αυτός είναι ο Ραφαέλ Ναδάλ!

Ο 34χρονος Ισπανός κατέχει το μοναδικό στα χρονικά κατόρθωμα να μην έχει χτυπήσει ποτέ(!) την ρακέτα του στο έδαφος σε επαγγελματικό ματς ενώ διακρίνεται πάντα για τον πολύ ήρεμο τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται ακόμα και τις πιο δύσκολες στιγμές στο κορτ.

Ο σπουδαίος τενίστας, από τη Ρώμη όπου ετοιμάζεται, την Τετάρτη, να δώσει το πρώτο του ματς μετά από έξι και πλέον μήνες στο τουρ κόντρα στον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, σχολίασε τον σοκαριστικό αποκλεισμό με default του Νόβακ Τζόκοβιτς από το Αμερικανικό Όπεν.

"Οι συνέπειες ήταν γνωστές από την στιγμή που το μπαλάκι χτύπησε την επόπτη. Δεν με εξέπληξε η απόφαση. Ο Νόβακ ήταν άτυχος. Αλλά ο κανόνας είναι ξεκάθαρος. Λυπάμαι για αυτόν γιατί είχε την ευκαιρία να πάρει ακόμα έναν μεγάλο τίτλο".

"Αλλά, από την άλλη πλευρά, δεν θα έπρεπε να έχει κάνει κάτι τέτοιο. Ήταν ατυχές αλλά είναι σημαντικό να έχεις τον μεγαλύτερο δυνατό αυτοέλεγχο στο κορτ, ειδάλλως, άτυχες στιγμές σαν και αυτή μπορούν να συμβούν".

Ο Ράφα μίλησε και για την πολύμηνη περίοδο που έμεινε μακριά από τα κορτ με το τένις να είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό του.

"Ζήσαμε μία πάρα πολύ δύσκολη περίοδο. Υπάρχουν οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους. Πολλοί άνθρωποι έχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Το τένις ήταν το τελευταίο πράγμα στο μυαλό μου αυτούς τους μήνες. Αλλά χαίρομαι που είμαι εδώ σε ένα από τα σημαντικότερα τουρνουά στον κόσμο και θα παλέψω για έναν μεγάλο τίτλο", ανέφερε ο Ράφα.

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ