ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ - Φέντερερ 1-3: Στο Wimbledon αφεντικό είναι ο King Roger

Switzerland's Roger Federer celebrates defeating Spain's Rafael Nadal during a men's singles semifinal match on day eleven of the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday, July 12, 2019. (AP Photo/Ben Curtis)
Switzerland's Roger Federer celebrates defeating Spain's Rafael Nadal during a men's singles semifinal match on day eleven of the Wimbledon Tennis Championships in London, Friday, July 12, 2019. (AP Photo/Ben Curtis) AP PHOTO/BEN CURTIS

Έπειτα από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό, ο Φέντερερ επικράτησε με 3-1 σετ του Ναδάλ, πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Wimbledon και θα διεκδικήσει το συγκεκριμένο γκραν σλαμ για 9η φορά στην καριέρα του. Αντίπαλος του ο Τζόκοβιτς την Κυριακή (14/07).

Ο Φέντερερ έχει αποδείξει πως στο χορτάρι είναι το αφεντικό. Και φάνηκε ξανά. Ο King Roger επικράτησε με 3-1 του Ναδάλ στον ημιτελικό του Wimbledon και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το συγκεκριμένο γκραν σλαμ για 9η φορά στην καριέρα του και για πρώτη από το 2017. Ο Ελβετός ήταν εξαιρετικός, δεν επηρεάστηκε από τον τρόπο που έχασε στο δεύτερο σετ και στο τέλος κατάφερε να πανηγυρίσει.

Στο πρώτο σετ, δεν είχαμε break. Ο Φέντερερ έδειχνε να είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά ο Ναδάλ κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του και να οδηγήσει το σετ σε tie break. Εκεί ο Ελβετός έκανε το 1-0, έχοντας συνολικά 16 winners έναντι μόλις 7 του αντιπάλου του και παράλληλα 7 άσους έναντι 3 του Ναδάλ.

Ναδάλ - Φέντερερ 1-3: Στο Wimbledon αφεντικό είναι ο King Roger
(AP PHOTO/BEN CURTIS)

Η απάντηση του Ισπανού, όμως, ήταν άμεση. Με δύο break, κατάφερε να φτάσει πολύ εύκολα στο 1-1 και να τελειώσει το σετ σε λιγότερο από μισή ώρα. Ο Φέντερερ έμοιαζε να μένει από δυνάμεις σε αυτό το σημείο, ενώ είχε ήδη κάνει 21 αβίαστα λάθη, έναντι μόλις 6 του Ναδάλ.

Κι εκεί που πολλοί ενδεχομένως να περίμεναν πως ο Φέντερερ θα... βγάλει κούραση, ο Ελβετός απάντησε! Έκανε το πρώτο του break, κράτησε το σερβίς του και με 6-3 κατά φερε να κάνει το 2-1. Στο διάστημα αυτό ήταν εξαιρετικός με 39 winners και 11 άσους. Παρά τα περισσότερα αβίαστα λάθη, ο Φέντερερ κατάφερε να φέρει το ματς εκεί που θέλει.

Στο 4ο σετ, ο Φέντερερ φρόντισε να κάνει το break από νωρίς. Ο Ναδάλ άντεξε, πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά ο Ελβετός κράτησε το σερβίς του και κατάφερε να πάρει το σετ με 6-4. Και παράλληλα την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Τζόκοβιτς.

Ο Φέντερερ τελείωσε το ματς με 14 άσους έναντι 10 του Ναδάλ, είχε 51 winners έναντι 32 του Ισπανού, ενώ είχε περισσότερα αβίαστα λάθη (27 έναντι 25), κάτι που στο τέλος φυσικά δεν τον επηρέασε.

Τα σετ: 6-7, 6-1, 3-6, 4-6

(AP Photo/Ben Curtis)



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ