ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: "Δεν ήξερα ότι ανέβηκα ξανά στο Νο1"

Spain's Rafael Nadal celebrates after defeating Damir Dzumhur of Bosnia and Herzegovina in their third round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 19, 2018. (AP Photo/Vincent Thian)
Spain's Rafael Nadal celebrates after defeating Damir Dzumhur of Bosnia and Herzegovina in their third round match at the Australian Open tennis championships in Melbourne, Australia, Friday, Jan. 19, 2018. (AP Photo/Vincent Thian) AP

Ο Ραφαέλ Ναδάλ παραχώρησε συνέντευξη στην οποία αναφέρθηκε στην επιστροφή του στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μόνο που ο Ισπανός δεν το γνώριζε.

Μπορεί την προηγούμενη εβδομάδα να επέστρεψε στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης ωστόσο όπως φάνηκε ο Ραφαέλ Ναδάλ δεν το γνώριζε. Τουλάχιστον, αυτό είπε ο Ισπανός σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "Tennis World".

Αναλυτικά όσα είπε ο Ράφα Ναδάλ: "Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήξερα πως ανέβηκα ξανά στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Πέρσι, ήμουν πραγματικά χαρούμενος που τελείωσα την χρονιά στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης.

Τώρα, το μόνο που σκέφτομαι είναι αν το σώμα μου μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες που περνάω και πάλι το τελευταίο χρονικό διάστημα, διότι μετά το τουρνουά της Σανγκάη, είχα πέντε αρκετά περίπλοκους μήνες.

Όταν ξεπέρασα τον τραυματισμό μου στο γόνατο από πέρσι, στην Αυστραλία τραυματίστηκα εκ νέου στο ίδιο σημείο. Έκλαιγα από τα νεύρα μου, όπως και στο Ακαπούλκο. Θέλω πολύ να παίξω τένις ξανά και είμαι εδώ για να το κάνω όσο καλύτερα γίνεται.

Δεν ξέρω πραγματικά αν παίξω με την εθνική της χώρας μου την Παρασκευή, θα φανεί σε τι κατάσταση θα βρίσκομαι εκείνη την ώρα. Όσον αφορά τους τραυματισμούς μου στην καριέρα μου, θα έπρεπε να είχα παίξει λιγότερα Grand Slams, αν ήθελα να πονάω και λιγότερο, αλλά δεν το έκανα. Πάντως, ακόμη κι έτσι, έχω παίξει λιγότερα τουρνουά από τους αντιπάλους μου.

Οι τραυματισμοί είναι η σκληρή πραγματικότητα για έναν αθλητή, αλλά μερικές φορές όταν χάνεις κάποια τουρνουά και μένεις για καιρό εκτός δράσης, νομίζεις πως δεν θα επιστρέψεις ποτέ. Εγώ θέλω να είμαι χαρούμενος και υγιής στο μέλλον και να περνάω χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπώ. Έπειτα, να παίζω τένις για όσο περισσότερο μπορώ".

Photo credits: AP Photo/Vincent Thian

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ