ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: "Δεν είναι ώρα για δικαιολογίες"

Spain's Rafael Nadal returns the ball to Serbia's Dusan Lajovic during their Italian Open tennis tournament match, in Rome, Friday, Sept. 18, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP)
Spain's Rafael Nadal returns the ball to Serbia's Dusan Lajovic during their Italian Open tennis tournament match, in Rome, Friday, Sept. 18, 2020. (Alfredo Falcone/LaPresse via AP) AP

Ο Ράφαελ Ναδάλ δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του μετά την ανέλπιστη ήττα - αποκλεισμό στα προημιτελικά του Rome Masters.

Ο Ράφαελ Ναδάλ γνώρισε ανέλπιστη ήττα - αποκλεισμό στα προημιτελικά του Rome Masters, του πρώτου του τουρνουά μετά από αποχή έξι μηνών και δεν έψαξε δικαιολογίες.

Παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Ντιέγκο Σβάρτσμαν το βράδυ του Σαββάτου και έδειξε αποφασισμένος να δουλέψει στις αδυναμίες του προκειμένου να μην βρεθεί ξανά στην ίδια κατάσταση ενόψει του αγαπημένου του Γαλλικού Όπεν που ξεκινάει σε μια εβδομάδα στο Παρίσι.

Ο 34χρονος Ισπανός, δεν έπιασε καλή απόδοση και γνώρισε την πρώτη του ήττα από τον 28χρονο Αργεντινό με 6-2, 7-5, στον τελευταίο προημιτελικό της Ρώμης, μετά από εννιά συνεχόμενες νίκες απέναντι στο Νο15 του κόσμου.

"Μπορούμε να βρούμε δικαιολογίες αλλά δεν έπαιξα αρκετά καλά. Πρέπει να το συζητήσουμε εσωτερικά με την ομάδα μου. Γιατί; Πως μπορούμε να το φτιάξουμε; Τώρα, δεν είναι ώρα για δικαιολογίες. Πρέπει να δεχθούμε ότι δεν έπαιξα καλά" είπε ο Ράφα στην τελευταία του συνέντευξη Τύπου από τη Ρώμη.

Ο Ντιέγκο έκανε ένα σπουδαίο παιχνίδι και εγώ δεν ήμουν τόσο καλός. Όταν συμβαίνει αυτό, η ήττα είναι φυσιολογική. Αυτό μπορεί να συμβεί, ειδικά μετά από τόσο καιρό χωρίς αγώνες και τουρνουά. Έπαιξα δύο καλά παιχνίδια και σήμερα ήταν ένα άσχημο ματς απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο" πρόσθεσε ο αριστερόχειρας από τη Μαγιόρκα.

"Είναι μια ξεχωριστή και απρόβλεπτη χρονιά. Θα πάω πίσω στη Μαγιόρκα και θα δω τι θα γίνει. Ολοκλήρωσα τη δουλειά μου εδώ. Έκανα κάποια πράγματα καλά και ορισμένα άσχημα. Τουλάχιστον έπαιξα τρία παιχνίδια. Πάλεψα μέχρι το τέλος. Όταν χάνεις τόσα πολλά service games, δεν μπορεί να περιμένεις να κερδίσεις. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να διορθώσω. Ξέρω τι πρέπει να κάνω. Πρέπει να συνεχίσω να δουλεύω, να συνεχίσω να προπονούμαι με την κατάλληλη συμπεριφορά και να δώσω στον εαυτό μου μια ακόμη ευκαιρία να είμαι έτοιμος".

Από την πλευρά του, ο Ντιέγκο Σβάρτσμαν δεν θα μπορούσε παρά να είναι πανευτυχής από τη νίκη και ειδικά την απόδοση που έπιασε κόντρα στον Ναδάλ.

"Σίγουρα ήταν το καλύτερό μου παιχνίδι, στην καριέρα μου. Έχω παίξει μερικά παιχνίδια κόντρα στους Big 3. Δεν τους είχα κερδίσει μέχρι σήμερα. Είμαι πολύ χαρούμενος".

Πηγή: Tennis24

Alfredo Falcone/LaPresse via AP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ