ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: "Δεν είμαι σίγουρος αν θα παίξω στο US Open"

Spain's Rafael Nadal hoists his trophy as confetti falls, after he defeated Taylor Fritz, of the United States, 6-3, 6-2 in the men's final of the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell)
Spain's Rafael Nadal hoists his trophy as confetti falls, after he defeated Taylor Fritz, of the United States, 6-3, 6-2 in the men's final of the Mexican Open tennis tournament in Acapulco, Mexico, Saturday, Feb. 29, 2020. (AP Photo/Rebecca Blackwell) AP PHOTO/REBECCA BLACKWELL

Ο Ράφαελ Ναδάλ μιλώντας στο Associated Press, αποκάλυψε πως δεν είναι σίγουρος ακόμη αν θα ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να παίξει στο US Open.

Τα σενάρια με το μέλλον του τένις δίνουν και παίρνουν και ακόμη κι ο Ράφα Ναδάλ, έχει φτάσει σε αδιέξοδο.

Ο Ισπανός τενίστας, που την Τετάρτη γιόρτασε τα 34α γενέθλιά του, μίλησε στο Associated Press, με αφορμή το US Open που αναμένεται να διεξαχθεί κανονικά σε περίπου δυόμιση μήνες από τώρα.

Πάντως, ο Νο2 τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης, δεν είναι σίγουρος αν ταξιδέψει στη Νέα Υόρκη για να παίξει στο τουρνουά, μιας και όπως ο ίδιος αναφέρει, πρώτο του μέλημα είναι να επιστρέψει στην καθημερινή του ρουτίνα, προσέχοντας την υγεία του.

Αναλυτικά όσα είπε:

"Αυτή τη στιγμή, δεν είμαι σίγουρος αν ταξιδέψω στη Νέα Υόρκη για να παίξω στο US Open. Σε δυο μήνες από τώρα όμως, τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά.

Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για την εξάπλωση του ιού και θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καλύτερα την κατάσταση.

Η Νέα Υόρκη είναι από τις πόλεις που πληγώθηκαν πολύ από τον κορονοϊό. Είναι νωρίς ακόμη για να βγάζουμε συμπεράσματα, για το αν γίνει ή όχι το US Open φέτος, ή για το αν τελικά αποφασίσω να παίξω εκεί, ή όχι.

Το τένις δεν μπορεί να επιστρέψει αν δεν είμαστε σίγουροι πως η υγεία μας δεν μπαίνει σε κίνδυνο. Πρέπει να εξασφαλιστεί η υγεία των αθλητών σε κάθε περίπτωση και έπειτα θα μπορέσει να επιστρέψει και το άθλημα στην κανονική του ροή.

Πρέπει να έχουμε υπομονή, να είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και να μην πανικοβαλλόμαστε από όσα ακούμε. Μόνο έτσι τα πράγματα θα κυλήσουν στο σωστό δρόμο.

Μου λείπει το τένις, μου λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός και φυσικά μου λείπει να παίζω αυτές τις ημέρες στο αγαπημένο μου τουρνουά (Roland Garros).

Την ίδια ώρα όμως, το μυαλό μου σκέφτεται άλλα πράγματα, που έχουν να κάνουν με την υγεία. Προσπαθώ να επιστρέψω στη ρουτίνα μου σιγά-σιγά μετά την καραντίνα. Είναι το πρώτο μέλημα μου αυτή τη στιγμή".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ