ΤΕΝΙΣ

Ναδάλ: Αυτοκράτορας στη Ρώμη ο Ισπανός

Rafael Nadal of Spain celebrates winning against Novak Djokovic of Serbia at the end of their final match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia)
Rafael Nadal of Spain celebrates winning against Novak Djokovic of Serbia at the end of their final match at the Italian Open tennis tournament, in Rome, Sunday, May 19, 2019. (AP Photo/Gregorio Borgia) AP

Με μία μεγαλειώδη εμφάνιση ο Ραφαέλ Ναδάλ επικράτησε με 6-0, 4-6, 6-1 επί του Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε το τουρνουά της Ρώμης. (VIDEO)

Αυτοκράτορας στη Ρώμη στέφθηκε για ένατη φορά στην καριέρα του ο Ραφαέλ Ναδάλ. Ο Ισπανός με την καλύτερη του φετινή εμφάνιση επικράτησε με 6-0, 4-6, 6-1 επί του Νόβακ Τζόκοβιτς και κατέκτησε το τουρνουά της Ρώμης.

Ο "Ράφα" ήταν καταιγιστικός και πιάνοντας εντυπωσιακή απόδοση έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Χαρακτηριστικό της εμφάνισης του Ναδάλ ήταν πως κατέκτησε το πρώτο σετ χωρίς να χάσει game! Πόσο συχνά συμβαίνει αυτό; Η τελευταία φορά που κάποιος τενίστας κατέκτησε σετ σε τελικό του τουρνουά της Ρώμης χωρίς να χάσει σετ ήταν το 1980 όταν ο Γκιγιέρμο Βίγιας είχε επικρατήσει με 6-0, 6-4, 6-4 επί του Γιανίκ Νοά.

Επιπρόσθετα, αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Ισπανός πήρε ένα σετ χωρίς να χάσει game από τον Τζόκοβιτς. Κάτι ανάλογο έχει συμβεί μόλις πέντε φορές στην καριέρα του Σέρβου. Για να καταλάβετε το μέγεθος αυτού που πέτυχε ο Ναδάλ αρκεί να αναφέρουμε ότι έχει δώσει 1035 ματς στην καριέρα του. Οι προηγούμενοι που κατάφεραν κάτι ανάλογο ήταν οι Σάφιν (2005), Νισικόρι (2011), Φέντερερ (2012) και Τιμ (2017).

Κι όμως παρά το σοκ που υπέστη ο Σέρβος βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και απάντησε στον Ναδάλ κατακτώντας το δεύτερο σετ κάνοντας του break στο δέκατο game. Έτσι, όλα κρίθηκαν στο τρίτο και τελευταίο σετ.

Εκεί, όμως και πάλι ο Ναδάλ ήταν σαρωτικός. Με άμυνες και χτυπήματα από τα χρόνια της κυριαρχίας του στο χώμα ο Ισπανός πήρε το σετ με 6-1 και μαζί τον ένατο τίτλο του στη Ρωμή. Επιπρόσθετα κατέκτησε τον 34ο τρόπαιο του σε 1000άρι τουρνουά, ενώ παράλληλα έγινε ο πρώτος τενίστας μέσα στο 2019 που καταφέρνει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο tour της ATP!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ