ΤΕΝΙΣ

Μυθικός Τσιτσιπάς νίκησε τον Φέντερερ και προκρίθηκε στον τελικό

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after winning a point against Spain's Rafael Nadal during their ATP World Tours Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Friday, Nov. 15, 2019. (AP Photo/Alastair Grant)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates after winning a point against Spain's Rafael Nadal during their ATP World Tours Finals singles tennis match at the O2 Arena in London, Friday, Nov. 15, 2019. (AP Photo/Alastair Grant) AP

Με εμφάνιση βγαλμένη από άλλον πλανήτη ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 6-3, 6-4 επί του Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στον τελικό του ATP Finals (17/11, 20.00). (VIDEOS)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε πιθανότατα την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του το μεσημέρι του Σαββάτου στην O2 Arena. Ο "Στεφ" επικράτησε με 6-3, 6-4 επί του Ρότζερ Φέντερερ και προκρίθηκε στον τελικό του ATP Finals.

Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Στέφανο Τσιτσιπά. Ο Φέντερερ είχε break point μόλις στο πρώτο game, αλλά ο Στεφ κράτησε το σερβίς του και στη συνέχεια έκανε break εκείνος στον Ελβετό. Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας το εξαργύρωσε αμέσως μετά για να προηγηθεί με 3-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ελβετός άρχισε να πιέζει για να πάρει πίσω το break. Είναι χαρακτηριστικό ότι έβδομο game ο Φέντερερ προηγήθηκε με 0-40, αλλά ο Στεφ βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει. Το πώς δείτε το στο βίντεο που ακολουθεί.

Στη συνέχεια ο Φέντερερ κράτησε το σερβίς του και έπειτα παρακολουθήσαμε ένα game από άλλον πλανήτη. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε για να κλείσει το σετ και ο Φέντερερ για να δώσει συνέχεια σε αυτό. Ο Ελβετός είχε δύο break points, αλλά ο Στεφ στο έβδομο set point του κατάφερε να κλείσει το σετ με 6-3 και να προηγηθεί με 1-0 σετ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου σετ είχαμε περίπου μία επανάληψη όσων είδαμε στο πρώτο. Ο Τσιτσιπάς έκανε break στο δεύτερο service game του, όμως ο Φέντερερ απάντησε με τον ίδιο τρόπο αμέσως μετά. Ο Ελβετός προηγήθηκε με 0-40, αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς κατάφερε να απαντήσει. Τελικά ο μαέστρος στο δέκατο break point που δημιούργησε κατάφερε να το κάνει και να φέρει το σετ στα ίσα.

Το break... dance συνεχίστηκε και στο επόμενο game. Ο Τσιτσιπάς δείχνοντας την τρομερή πνευματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται κατάφερε κάνει εκ νέου break στον Ελβετό και στη συνέχεια να κρατήσει το σερβίς του για να προηγηθεί με 4-2.

Στη συνέχεια οι δύο τενίστες κράτησαν το σερβίς τους και φτάσαμε στο δέκατο game στο οποίο ο Στέφανος Τσιτσιπας σέρβιρε για να κλείσει το ματς. Ο Φέντερερ είχε δύο break points, αλλά ο Στεφ φάνηκε πιστός στο ραντεβού του με την ιστορία! Βρίσκοντας μεγάλα σερβίς ο Τσιτσιπάς έκλεισε το ματς και μαζί μια θέση για τον τελικό της Κυριακής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ