ΤΕΝΙΣ

Μπήκε στο Top 30 ο Τσιτσιπάς

Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates defeating Spain's Pablo Carreno Busta in two sets 7-5, 6-3, in his semifinal match against of the Barcelona Open Tennis Tournament in Barcelona, Spain, Saturday, April 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez)
Stefanos Tsitsipas of Greece celebrates defeating Spain's Pablo Carreno Busta in two sets 7-5, 6-3, in his semifinal match against of the Barcelona Open Tennis Tournament in Barcelona, Spain, Saturday, April 28, 2018. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετά την επικράτησή του με 2-0 σετ (6-3, 6-4) τον Τζέιμς Ντάκγουορθ στο City Open της Ουάσινγκτον εξασφάλισε την είσοδο του στο Top 30 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Η προέλαση του Στέφανου Τσιτσιπά στο City Open της Ουάσινγκτον συνεχίζεται. Ο Έλληνας τενίστας επιβλήθηκε με 6-3, 6-4 επί του Τζέιμς Ντάκγουορθ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του τουρνουά.

Μάλιστα, αυτή θα είναι η έκτη φορά φέτος που θα αγωνιστεί στα προημιτελικά τουρνουά της ATP.

Είναι χαρακτηριστικό πως ήδη ο 20χρονος Έλληνας τενίστας έχει φτάσει τις 24 νίκες σε κορυφαία τουρνουά μέσα στο 2018 την ώρα που μέχρι πέρσι μετρούσε μόλις τέσσερις. Επιπρόσθετα ο "Στεφ" εξασφάλισε και ένα νέο career high (το προηγούμενο ήταν η 32η θέση)! Ό,τι και να συμβεί από εδώ και πέρα στο τουρνουά ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα βρίσκεται μέσα στο Top 30 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Στα προημιτελικά του τουρνουά ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Νταβίντ Γκοφάν, ο οποίος επιβλήθηκε με 6-0, 6-3 επί του Φράνσις Τιαφό. Σε περίπτωση ήττας από τον Βέλγο ο Τσιτσιπάς αναμένεται στη χειρότερη των περιπτώσεων να βρεθεί στο Νο29 της Παγκόσμιας κατάταξης (ισχύει σε περίπτωση κατάκτησης του τουρνουά από τον Αντρέι Ρούμπλεφ).

Αντίθετα, εάν επικρατήσει θα είναι τουλάχιστον στο Νο27 και από εκεί και πέρα όλα θα εξαρτηθούν από το μέχρι που θα φτάσει στο τουρνουά. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση κατάκτησης του City Open ο Τσιτσιπάς μπορείς να βρεθεί μέσα στο Top 20!

Photo credits: AP Photo/Manu Fernandez

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ