ΤΕΝΙΣ

Μπερετίνι για US Open: "Ανησυχώ για την καραντίνα"

Italy's Matteo Berrettini reacts after winning a point against Tennys Sandgren of the U.S. during their second round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 22, 2020. (AP Photo/Andy Wong)
Italy's Matteo Berrettini reacts after winning a point against Tennys Sandgren of the U.S. during their second round singles match at the Australian Open tennis championship in Melbourne, Australia, Wednesday, Jan. 22, 2020. (AP Photo/Andy Wong) AP PHOTO/ANDY WONG

Αβέβαιος για τη συμμετοχή του στο Αμερικανικό Όπεν είναι το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, Ματέο Μπερετίνι.

Αβέβαιος για τη συμμετοχή του στο Αμερικανικό Όπεν είναι το Νο8 της παγκόσμιας κατάταξης, Ματέο Μπερετίνι. Ο 24χρονος Ιταλός, μιλώντας στη La Stampa, εξέφρασε τις ανησυχίες του για τη διαδικασία της καραντίνας, αμέσως μετά το τέλος του US Open, φοβούμενος ότι δεν θα μπορεί να παίξει στα ευρωπαϊκά τουρνουά.

"Είναι δύσκολη απόφαση. Είναι μια απόφαση που ξεπερνάει το τένις. Νιώθω ότι θέλω να παίξω αλλά ανησυχώ για την καραντίνα. Δεν ξέρουμε 100% αν θα μπορούμε να παίξουμε στην Ευρώπη το Φθινόπωρο. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν το έχω αποφασίσει" είπε ο Μπερετίνι για την συμμετοχή του στο Νεοϋορκέζικο Grand Slam που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου στο Flushing Meadows.

Ο Ιταλός πέρυσι έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Αμερικανικού Όπεν, όπου ηττήθηκε απ'τον Ναδάλ ενώ η πορεία του κατά τη διάρκεια του 2019, του έδωσε την ευκαιρία για την παρθενική του συμμετοχή στο ATP Finals του Λονδίνου.

Πολλοί είναι οι τενίστες που ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν θα ταξιδέψουν στις ΗΠΑ ενώ κάποιοι άλλοι έχουν ήδη αποσύρει τη συμμετοχή τους, λόγω της αβέβαιης κατάστασης στις ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και ο υπερασπιστής του τίτλου, Ράφαελ Ναδάλ.

Για τη μείωση των prize money, ο Μπερετίνι υπογράμμισε: "Πολλά τουρνουά έχουν χάσει λεφτά και σίγουρα θα χάσουν και χορηγούς. Είναι λογικό να μειωθούν τα χρηματικά έπαθλα. Ας ελπίσουμε να βγει γρήγορα το εμβόλιο και μετά θα πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει το τένις εκεί που ήταν πριν τον κορονοϊό".

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ