ΤΕΝΙΣ

Μπέκερ: "Θέλω τελικό Ναδάλ - Τιμ και να κερδίσει ο Τιμ"

Team captain Boris Becker of Germany watches during his match against Nick Kyrgios of Australia at the ATP Cup tennis tournament in Brisbane, Australia, Friday, Jan. 3, 2020. (AP Photo/Tertius Pickard)
Team captain Boris Becker of Germany watches during his match against Nick Kyrgios of Australia at the ATP Cup tennis tournament in Brisbane, Australia, Friday, Jan. 3, 2020. (AP Photo/Tertius Pickard) AP

Ο 52χρονος Γερμανός, Μπόρις Μπέκερ, τόνισε ότι πιστεύει στις δυνατότητες των Ντόμινικ Τιμ, Αλεξάντερ Σβέρεφ και Στέφανου Τσιτσιπά.

Στο Γερμανικό Vocal Athletes του Eurosport, μίλησε ο Μπόρις Μπέκερ ο οποίος αναφέρθηκε στην συνεργασία του με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, στην τωρινή κατάσταση του παγκοσμίου τένις αλλά και στο ενδεχόμενο να επιστρέψει σύντομα στην προπονητική.

Ο 52χρονος Γερμανός, τόνισε ότι η νέα γενιά πρέπει να βγει εμπρός και να μην περιμένει την συνταξιοδότηση των Big Three, πιστεύοντας πολύ στις δυνατότητες των Ντόμινικ Τιμ, Αλεξάντερ Ζβέρεφ και Στέφανου Τσιτσιπά για κάτι καλό στα επόμενα Grand Slam.

"Ο Τιμ έχει φτάσει ήδη σε τελικό τρεις φορές. Ο Ζβέρεφ και ο Τσιτσιπάς έχουν αγωνιστεί σε ημιτελικούς. Όμως, κανένας από αυτούς δεν έχει γευτεί την επιτυχία ενός τίτλου. Γιατί συμβαίνει αυτό; Φυσικά γιατί οι Φέντερερ, Ναδάλ και Τζόκοβιτς είναι απίστευτα δυνατοί και σταθεροί τα τελευταία 15 χρόνια. Από την άλλη, οι νέοι ίσως δεν είναι τόσο καλοί. Στη δική μου γενιά, υπήρχαν 20αρηδες που έπαιρναν Grand Slam.

Θα ήθελα να δω την αλλαγή φρουράς ενώ οι Big Three παραμένουν δυνατοί, όχι όταν μεγαλώσουν κι άλλο και είναι έτοιμοι να αποσυρθούν. Αν το US Open ή το Roland Garros γίνει φέτος, θα ήθελα να δω έναν ακόμη τελικό Ναδάλ-Τιμ. Αυτή τη φορά θα ήθελα να κερδίσει ο Αυστριακός. Θα ήθελα να το δω αυτό" είπε ο Μπέκερ.

Ο Θρυλικός "Boom-Boom" βρέθηκε στο προπονητικό team του Νόβακ Τζόκοβιτς, ως head coach του Νόλε, την τριετία 2013-16 και μαζί πανηγύρισαν έξι Grand Slam τίτλους.

Πως κύλησε και γιατί σταμάτησε αυτή η συνεργασία;

"Με προσέγγισε όταν έχασε το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης από τον Άντι Μάρει. Του είπα την αλήθεια. Είχε κακή θέση στο court και δεν μου άρεσε καθόλου το σερβίς του. Ήταν ήδη ένας σπουδαίος παίκτης με πολλά Grand Slam αλλά ήθελε να βελτιωθεί. Ο Τζόκοβιτς έχει κίνητρο να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών.

Η συνεργασία μας τερματίστηκε το 2016 γιατί ήθελε να κάνει ένα διάλειμμα. Είχε κάτι προβλήματα με τον αγκώνα και το 2017 έκανε εγχείρηση. Ήταν τρία έντονα και επιτυχημένα χρόνια. Χωρίσαμε πολύ φιλικά και διατηρούμε εξαιρετικές σχέσεις ακόμα και τώρα. Κάθε φορά που βρισκόμαστε στα Grand Slam συζητάμε και του λέω τη γνώμη μου. Η πόρτα μου είναι πάντα ανοιχτή"

Για το προπονητικό του μέλλον, ο επικεφαλής του ανδρικού Γερμανικού τένις, είπε ότι δεν φαντάζεται τον εαυτό του μακριά από το τένις: "Ελπίζω να παραμείνω στο τένις για καιρό ακόμα. Είτε ως προπονητής είτε ως τηλεοπτικός αναλυτής. Το διασκεδάζω πολύ. Πραγματικά αγαπάω το τένις. Μου αρέσει να συζητάω με τους νεαρούς παίκτες. Μου αρέσει να συζητάω και με τους Ρότζερ, Ράφα και Νόβακ. Ελπίζω να μείνω στο τένις για πολλά χρόνια ακόμη.

Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να αναλάβω κάποιον παίκτη ξανά. Αυτή τη στιγμή δεν γίνεται γιατί είναι υπεύθυνος για το Γερμανικό τένις. Τίποτα, όμως, δεν κρατάει για πάντα. Αν υπάρχει κάποιος παίκτης που με ενδιαφέρει και θέλει να τον αναλάβω, θα το σκεφτώ πολύ σοβαρά"

Πηγή: Tennis24

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ